ÎN FAMIGLIE – Primarul de la Ulmeni i-a mai livrat un contract de peste 6 milioane de lei vărului său, consilierul județean George „Gioni” Moldovan

2
1695
George Dumitru Moldovan și Lucian Ioan Titus Morar

LUCRĂRI CINSTITE, NICIO PROBLEMĂ. Pentru că oricum nu se uită nimeni la Ulmeni, pentru că-i campanie electorală și pentru că se presupune că acolo veghează ochiul vigilent al ditamai președintele Tribunalului, care s-a autopropus și s-a aprobat ca șef al Biroului Electoral din prea multă prietenie cu edilul-candidat Lucian Ioan Titus Morar (un alt tânăr traseist politic din interes personal – fost PNȚCD-ist, fost UNPR-ist, fost PMP-ist, actual PSD-ist pe stil nou), vă spunem noi ce se mai întâmplă în orășelul rural în care s-a raportat ca o inegalabilă reușită construirea un pod de 170 de metri în 7 ani și 7 luni, invers decât modulul de creștere a lui Făt-Frumos din Lacrimă.

 

Pista de lux: de biciclete, dar probabil și de avioane

 

La Ulmeni se întâmplă că se contruiește o pistă pentru biciclete, de fapt două tronsoane de 2,36 km și 3,22 km. Pentru că s-au dat bani de la statul acesta inconștient, nu pentru că-n micuța comună ridicată în urmă cu 20 de ani cu elevatorul politic la rang de oraș deși are populația unei comune și utilitățile tot alea. Dar e bine că se construiește ceva, vorba DNA-ului, dacă nu construiești, n-ai din ce lua.

 

Pista asta de biciclete din Ulmeni de 5,58 km a fost adjudecată la licitație. Ceea ce e bine. Licitația a fost tot clasic, respectiv așa: două oferte, una declarată descalificată ca inadmisibilă, una conformă și declarată câștigătoare. Clasic, ziceam. Pista de biciclete de la Ulmeni va avea două sensuri de mers și 4 metri lățime, zice edilul-candidat Morar. Adică aproape cât un drum comunal cu două benzi (care are un standard de lățime de 5 metri). Bine, așa zice Morar. Faptic, cele două benzi vor totaliza o lățime de 3 metri (1,5 m/sens de mers), restul lățimii calculate de edil fiind zonele de siguranță. Dar merge ș-așa cu raportarea electorală, pentru că între Ulmeni și Arduzel și Arduzel și Mânău lumea e mai puțin atentă la lățimi.

 

Să fim însă puțin atenți și la bani: 6,13 milioane de lei (exact: 6.137.405 lei, sumă care include TVA) o să coste pista de 5,58 km din Ulmeni, prezentată electoral de Morar ca fiind „un nou contract extrem de important pentru dezvoltarea orașului nostru, Ulmeni”, de ne-au umplut lacrimile de emoție. Un contract pentru o pistă de biciclete, aproape cât un drum rutier pentru autovehicule, cu o medie de aproape 1,1 milioane de lei/km (exact: 1.099.893 lei/km). E un pic scump, dar face, e convins candidatul pesedist Morar, pentru că se reface și un podeț. Podețul are 5 metri și se reface în sensul că se pune acolo un tub nou din beton cu circumferința de 1,2 metri care costă vreo 4.000 de lei, pistol cu apă în economia financiară generală a investiției. De asemenea, pe tronsonul de 2,36 km se montează timpane pentru protejarea bicicliștilor.

 

… and the winner is

 

Ș-acum, cine a tras lozul câștigător de 6,13 milioane de lei? Să vedem… A răspuns corect cine a spus: vărul edilului-candidat Morar, respectiv consilierul județean George Dumitru Moldovan zis „Johnny” (dar el își zice „Gioni”, că la Ulmeni merge ș-așa). Un văr inspirat, moștenitorul tronului de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș atunci când vărul-edil Morar s-a săturat de forul deliberativ al județului și s-a mutat din nou ca primar în orășelul rural Ulmeni.

 

Acum doar consilier județean, „Johnny / Gioni” Moldovan a operat contractul în asociere, pentru că el n-avea cifra de afaceri impusă de legislație. Dar ce asociere!, cu o altă firmă de casă a Primăriei controlate de Morar, Prof Con Invest SRL, firma lui Ioan Tomoiagă.

 

Leaderul de asociere, Prof Con Invest, nu este un new-entry în relațiile contractuale cu Primăria controlată de Morar, la finalul anului trecut semnând contractul de reabilitare a drumurilor din Ulmeni în valoare de peste 15 milioane de lei (exact: 15.216.643,10 lei, sumă care include TVA). Și atunci, ca și acum, Prof Con Invest s-a încărcat cu asociații Edilmarc Strade SRL (firma vărului primarului, Johnny / Gioni Moldovan) și Ilivanca Construct (firma nașului primarului, Marius Florin Vanca). Dar e o rețetă bună asta cu alierea cu veri, nași… Dă roade.

 

În perioada când a fost în conducerea PMP (partid de care s-a descotorosit deodată cu șeful său politic, vărul Morar, trecând la în barca mai ofertantă a PSD), „Johnny / Gioni” Moldovan a căpușat la greu bugetele publice ale UAT-uri controlate de primarii PMP, fapte de arme pe care le-am lăsat pentru posteritate AICI, AICI, AICI și AICI. Acum a defectat în PSD, unde-s mai multe primării, mai multe nevoi, mai multe contracte. Până ce depășește perioada de aclimatizare electorală, vărul rămâne văr.

 

Firma lui „Johnny / Gioni” Moldovan a închis anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 145% mai mare decât în anul precedent, gonflîndu-se mai ceva decât aluatul dospit al Gogoașei înfuriate până la aproape 2 milioane de lei, bani pe care i-a obținut cu 3 angajați (el și încă doi). De asemenea, pentru că partidul, vărul și inspirația sunt aliați buni în economia de piață a afacerilor cu statul, în 2023 profitul net al firmei a crescut cu… 477,43%, până la stele și-napoi (respectiv până la 1,36 milioane de lei).

 

Despre pista vieții

 

La final, câteva detalii despre pista de bicilete de la Ulmeni. Un tronson de 2,36 km se va face între Ulmeni și Arduzel, mai exact de pe strada Depozitelor din Ulmeni până aproape de bifurcația străzilor Sub Vii și Mânăului din Arduzel. Al doilea (și ultimul) tronson se va construi între Arduzel și Mânău, mai exact din apropierea podețului de pe strada Mânăului din Arduzel, va traversa Mânău și va ajunge până în DJ 182B. Acest tronson va avea lungimea de 3,22 km. Lucrările trebuie finalizate într-un an (12 luni).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. nu mai exista DNA< parchete, curtea de conturi, nimic frate, toti sunt conectati la sifonarea banilor publici, cum zicea cineva in alt comentariu, toti sunt pe statul de plata al politicienilor corupti …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here