OBIECTIV – Gabriel Bogdan Ștețco, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș: Construim un campus profesional pentru învățământ dual și în Maramureșul istoric

1
650
Gabriel Ștețco

ELECTORAL. Administrațiile liberale fac performanță, iar acest lucru a fost demonstrat și în Maramureș. Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș și candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare, împreună cu Gabriel Bogdan Ștețco, administrator public și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, au pus bazele realizării a șapte parcuri industriale la nivelul întregului județ.

 

Vor fi create între 3.000 și 5.000 de locuri de muncă, în 55 de parcele configurate în cele șapte zone industriale. Infrastructura parcurilor și granturile între 200.000 și 2,5 milioane de euro pe care antreprenorii le pot accesa, au fost prezentate în cadrul evenimentului „Oportunități de finanțare în parcurile industriale”, care a avut loc la Bogdan Vodă, dar și la Târgu Lăpuș.

 

„Am gândit acest sistem, de 7 parcuri industriale, pentru a avea companii dezvoltate în fiecare zonă a județului, să limităm cât mai mult disparitățile din mediul rural. Ne dorim să vină cât mulți maramureșeni în aceste parcuri, pe lângă cei din județele vecine și din străinătate, care și-au manifestat deja interesul de a se dezvolta aici”, a transmis Ionel Bogdan, candidatul PNL la Primăria Baia Mare.

 

Pentru a asigura și forță de muncă calificată necesară în companiile din parcurile industriale, conducerea administrației județene a demarat un prim proiect care prevede construirea unui Campus profesional pentru învățământ dual, în zona Baia Sprie. Pentru acest obiectiv de investiții a fost semnat contractul de finanțare în septembrie 2023, iar finalizarea este estimată în 2025. Un alt doilea campus profesional pentru învățământ dual va fi construit și în zona Maramureșului istoric.

 

„Pentru a asigura o dezvoltare unitară la nivelul județului, am gândit un alt proiect în acest sens, prin care vom construi un campus pentru învățământ dual în mediul rural, în Maramureșul istoric, pentru că și în această zonă avem în implementare două parcuri industriale, la Giulești și Bogdan Vodă”, a transmis Gabriel Ștețco, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș.

 

Parcurile industriale vor fi construite în Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare, Mireșu Mare, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă și Giulești.

 

La cele două evenimente au fost prezenți Diana Ilut, președintele AIM Maramureș, Radu Zoicaș, CEO Parcuri Industriale Maramureș, Oana Bran, director Direcția Servicii & Evenimente Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Anca Roman și Bianca Archip din partea ADR Nord-Vest. La Bogdan Vodă au fost gazde doamna primar Anuța Enea-Bizău și doamna viceprimar Maria Vide, iar la Târgu Lăpuș domnul primar Mitru Leșe și domnul Vlad Herman, candidatul PNL la Primăria Târgu Lăpuș.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. HAHAHA cu ce ies baieti galben albastri in campania electorala, cu parcuri industriale la Giulesti si Bogdan Voda rad si curcile lui Ciuca de voi. Va bea Zetea ca pe pastile in alegeri, nu ca ar fi expert in problema dar si-a intins bine sforile si sunt convins ca Stetco isi va gasi un post de bibliotecar la Borsa dupa alegeri………..sau de paznic la vreun parc industrial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here