PROEUROPA – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș susține demersurile și aspirațiile europene ale Republicii Moldova

0
187

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Ziua de 19 aprilie 2020 va rămâne în istoria recentă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ca data la care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat reprezentanților națiunilor europene cu un mesaj clar și puternic, reiterând hotărârea fermă a moldovenilor de a continua demersurile democratice și lupta împotriva coruptiei. Într-o exprimare hotărâtă, șefa statului a menționat orientarea proeuropeană a țării și dorința adoptării valorilor europene, condiții obligatorii pentru dezvoltarea și progresul Republicii Moldova.

 

Prezent la lucrările  Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a mentionat că va susține în totalitate aspirațiile românilor de peste Prut, asigurând-o pe Maia Sandu de tot sprijinul parlamentarilor desemnați să reprezinte România în forurile europene.

 

Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș este unul din prietenii vechi și constanți ai Republicii Moldova, fapt dovedit și prin acțiunile sale politice din ultimii ani, prezența din anul 2008 la Chișinău și vizita, ca reprezentant al comunității băimărene, la singurul liceu cu predare în limba română de la Tiraspol. De altfel, senatorul Niculescu-Țâgârlaș este și unul din inițiatorii și semnatarii Hotărârii nr 148/2018 a Consiliului Local Baia Mare, document intitulat “Declarația de Unire cu Republica Moldova”, o decizie adoptată în unanimitate de reprezentanții băimărenilor, acțiune derulată în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri din 1918.

 

La momentul adoptării hotărârii, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, consilier local la acea vreme, declara: Acest demers, al Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918, a plecat de la un fapt istoric, sute de comunități din Republica Moldova asumându-și riscul de a vota pentru unirea cu România, militând astfel pentru păstrarea identității naționale, a dreptului la limba și religia proprie.

 

Biroul senatorial Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here