ALEGERI LOCALE BAIA MARE 2024 – Scenariu de forță la depunerea candidaturii pentru funcția de primar al lui Mircea Dolha: galerie, convoi de 120 de susținători și steaguri fluturate

0
1384

CANDIDATURĂ. În mai puțin de două zile de la anunțarea candidaturii pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, Mircea Dolha și-a depus dosarul de înscriere în cursa electorală, adunând dublul numărului de semnături impus de legislație și cu un scenariu care a inclus 120 de susținători care au funcționat ca o galerie sportivă, cu scandări și steaguri fluturânde, și au parcurs drumul de la sediul de campanie al lui Dolha – situat în fostul sediu Tarom din Baia Mare, chiar lângă sediul PSD Maramureș, partid pe care fostul președinte PSD Baia Mare l-a părăsit din nou în urmă cu două săptămâni din cauza unor divergențe strategice cu conducerea social-democraților – la sediul BEC Baia Mare (situat în Primărie).

 

Dolha a fost însoțit la depunerea dosarului de candidat de conducerea centrală și județeană a Partidului Național Conservator Român (PNCR), respectiv de europarlamentarul Cristian Terheș (el însuși unul dintre cei care dădea tonul scandărilor) și liderul județean al formațiunii, Mihai Ropan.

 

Mircea Dolha a fost viceprimar al municipiului Baia Mare în perioada 2008-2011, perioadă în care timp de circa două luni a fost desemnat cu atribuții de primar, apoi în mandatul 2012-2016 a fost deputat. El și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al Băii Mari abia în 28 aprilie, având mai puțin de două zile pentru a-și strânge semnăturile necesare înscrierii, fapt care, la momentul anunțului public privind intenția de a candida a pus candidatura sub semnul întrebării, din cauza timpului foarte scurt rămas până la închiderea perioadei de închidere a depunerii dosarelor.

 

Dolha a mai candidat (ca independent) pentru funcția de primar în 2011, la alegerile parțiale (primele câștigate de Cătălin Cherecheș – cu 51,66%, 18.298 voturi), când s-a situat pe locul 2 cu 23,34% (8.268 voturi) – au fost 7 candidați și o prezență extrem de redusă la urne, doar 36.221 de alegători (cei mai puțini din istoria alegerilor locale din Baia Mare). Acum, Dolha candidează din partea PNCR.

 

Vă reamitim că la alegerile locale din 9 iunie 2024, pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare și-au depus dosare de candidatură un număr record de persoane: 16. Cei 16 potețiali candidați (vor fi numiți candidați doar după aprobarea de către BEC a dosarelor) sunt următorii:

 

Ionel Bogdan (PNL), Doru Dăncuș (PSD), Brian Cristian (Alianța Dreapta Unită USR & PMP), Costel Pîrvănoiu (AUR), Papp Zsolt Istvan (UDMR), Cristian Anghel (FD), Liviu Marian Pop (PUSL), Claudiu Filip (PV), Călin Herțeg (AD), Mircea Cirț (VN), Sever Ciucă (PER), Sergiu Zainea (independent), Mircea Dolha (PNCR), Florin Barbur (REPER), Bogdan Hodorogea (SOS) și Călin Groza (POT).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here