REMAKE AL FILMULUI „AM FOST 16”, LA PRIMĂRIA BAIA MARE – Știu, aparent e incredibil, dar e real: a fost înregistrat cel de-al 16-lea candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare

5
1705
Călin Groza

ALEGERI LOCALE BAIA MARE 2024. Filmul „… am fost 16”, l-ați văzut? Dacă da, faceți parte din preistorie, ca și mine și alți vreo 3 milioane de oameni care l-au văzut deja. Dacă nu, vizionați-l, e o producție cinematografică din 1980, regizată de George Cornea, cu Sebastian Papaiani (în rolul caporalui Vasile Dobrița), Iurie Darie, Ion Caramitru și alți sacralizați ai filmului românesc, despre un mic grup de soldați români care au misiunea de a bloca drumul hitleriștilor către Munții Tatra.

 

De să-l vedeți? Pentru că în zilele acestea, în Baia Mare va fi în desfășurare un remake pe viu, politic de această dată, în care 16 cetățeni se vor lupta pentru a câștiga cele mai multe din sufragiile băimărenilor și a deveni primar al municipiului reședință de județ. Știu, pare ireal, dar e adevărat: s-a înregistrat și cea de-a 16-a candidatură pentru funcția de primar al Băii Mari, pe ultima sută de metri, chiar înainte de închiderea perioadei de depunere a dosarelor de candidatură la Biroul Electoral de Circumscripție Baia Mare.

 

Călin Florin Groza (40 de ani) este cel de-al 16-lea candidat înregistrat pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. Este născut în Baia Mare, este de profesie inginer geodez și deține o mică firmă de măsurări topografice (Globaltopocad SRL, cu 3 angajați).

 

Groza va candida din partea Partidului Oamenilor Tineri (POT), un partid înregistrat la 9 martie 2023, fondat de deputatul Anamaria Gavrilă (40 de ani), originară din Deva (jud. Hunedoara) și aleasă ca parlamentar pe lista AUR, partid din care a demisionat în 2 august 2021, dată de la care activează ca deputat independent.

 

Filiala locală POT nu a depus și listă pentru Consiliul Local Baia Mare, candidatura lui Groza fiind unica înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripție Baia Mare (motivul constă în faptul că POT nu are încă o filială județeană, după cum a precizat pentru 2mnews candidatul Groza). Îl introducem și pe Călin Groza în sondajul 2mnews (localizat pe coloana din dreapta, sau la finalul oricărui articol), la fel cum am procedat cu ceilalți 15 candidați și vă promitem să nu vă mai deranjăm cu prezentarea candidaturilor la funcția de primar, pentru că perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat.

 

Dacă n-ați auzit (încă) de POT, aflați că partidul a fost fondat cu scopul de a aduce femeile și tinerii în prim-planul politicii românești, considerând că nevoile, experiențele și opiniile acestora sunt esențiale pentru îmbunătățirea democrației, drepturilor și libertăților oamenilor. Și are ca simbol o formă hexagonală în interiorul căreia este o cruce abstractizată a Sfântului Andrei (ocrotitorul românilor).

 

Iată-i pe cei 16 candidați pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, pe care-i veți regăsi pe buletinul de vot (în cazul în care BEC nu va respinge vreo candidatură): Ionel Bogdan (PNL), Doru Dăncuș (PSD), Brian Cristian (Alianța Dreapta Unită USR & PMP), Costel Pîrvănoiu (AUR), Papp Zsolt Istvan (UDMR), Cristian Anghel (FD), Liviu Marian Pop (PUSL), Claudiu Filip (PV), Călin Herțeg (AD), Mircea Cirț (VN), Sever Ciucă (PER), Sergiu Zainea (independent), Mircea Dolha (PNRC), Florin Barbur (REPER), Bogdan Hodorogea (SOS) și Călin Groza (POT).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Calin Groza din partea partidului Pot! Cea mai buna optiune pentru Băimăreni, atat ca partid cat si ca om, este cea mai buna alegere. Multumim Calin Groza pentru implicare!!!

  2. Cel mai bun ar fi profesorul universitar doctor Herteg Calin (AD) pentru ca este devotat cauzelor nobile, este inteligent si iubeste Baia Mare. Indemn tinerii sa-l voteze! nu o sa regrete! VOTEZ CALIN HERTEG!!!

  3. Parerea mea ca din cei 16 mari si lati conteaza doar Ioan Doru Dancus, Cristian Anghel, Mircea Cirt si Mircea Dolha! Restul sund de decor, adica decoratoristi electorali1 Nici ei nu cred ca au sanse, dar se baga in seama ca musca la arat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here