ECHIPA PRIMARILOR – Până acum, 11 persoane și-au anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare: 2mnews vă prezintă în premieră lista candidaților asumați de forurile județene ale partidelor

8
12460
Candidați Primăria Baia Mare 2024 - de sus în jos și de la stânga la dreapta (ordine aleatoare): Costel Pîrvănoiu, Călin Herțeg, Pap Istvan, Cristian Anghel, Ionel Bogdan, Brian Cristian, Mircea Cirț, Sergiu Zainea, Liviu Marian Pop, Ioan Dăncuș, Claudiu Filip

CANDIDAȚII LA FUNCȚIA DE PRIMAR ÎN BAIA MARE. Până în acest moment, 11 persoane și-au anunțat candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, cei mai mulți dintre aceștia fiind validați în forurile județene (aproape toți). Este cel mai mare număr de candidați din istoria administrației locale băimărene. Un record care se va concretiza într-un procent relativ redus necesar pentru câștigarea alegerilor din Baia Mare (estimarea este că acel candidat care adună 35% din sufragiile electoratului care se va prezenta la urne va deveni primar al municipiului reședință de județ).

 

Așadar, o echipă de fotbal fără rezerve. Rezervele sunt următoarele: UDMR are ședința de validare joi, 4 aprilie 2024 (dar președintele filialei județene, Pintér Zsolt Istvan, a precizat pentru 2mnews că strategia UDMR este de a maximiza șansele electorale prin candidați proprii în localitățile cu minoritate maghiară semnificativă, dar și în marile orașe, iar Pap Zsolt István, actualul viceprimar al municipiului, a precizat că va candida, cel mai probabil la funcția de primar al Băii Mari); de asemenea, AUR nu a anunțat oficial desemnarea candidatului la Primăria municipiului reședință de județ, însă președintele filialei județene, deputatul Darius Pop, a precizat în urmă cu puține momente că acesta va fi Costel Pîrvănoiu, vicepreședintele formațiunii, un anunț oficial urmând să fie făcut în 7 aprilie – ca de fiecare dată, 2mnews vă oferă anticipat informațiile importante pentru comunitatea maramureșeană; alt candidat sigur, dar care nu a exprimat niciodată o poziție privitoare la partidul din partea căruia va candida este Mircea Cirț – fost candidat PNL în 2020, acum exclus din partid, va candida cel mai probabil din partea partidului fondat de soția sa. Restul candidaților sunt validați de forurile județene.

 

Iată „primul 11” cu care începem „meciul” electoral din 9 iunie 2024 (ordonarea candidaților s-a făcut în funcție de criteriile: partid parlamentar, vechimea partidului pe scena politică):

 

  1. PNL: Ionel Ovidiu Bogdan (președinte Consiliul Județean Maramureș)
  2. PSD: Ioan Doru Dăncuș (viceprimar cu atribuții de primar Baia Mare)
  3. AUR: Costel Pîrvănoiu (vicepreședinte AUR Maramureș)
  4. Alianța USR & PMP: Brian Cristian (deputat USR Maramureș)
  5. Forța Dreptei: Cristian Anghel (fost primar Baia Mare)
  6. UDMR: Pap Zsolt István(viceprimar Baia Mare)
  7. PUSL: Liviu Marian Pop (fost ministru, fost senator PSD Maramureș)
  8. Partidul Verde:Claudiu Gheorghe Filip(profesor CSȘ 2 Baia Mare)
  9. Alternativa Dreaptă:Călin Herțeg (lector Universitatea „Vasile Goldiș” – Baia Mare)
  10. Mișcarea România Suverană:Sergiu Zainea (președinte MRS Baia Mare)
  11. Partidul Verticala Nouă: Mircea Cirț (consilier local).

 

Acest articol nu acreditează ideea că numele de mai jos se vor regăsi 100% pe buletinele de vot din 9 iunie, sau că aceștia sunt singurii candidați la funcția de primar al municipiului Baia Mare (pot interveni și alții în competiție, de la partide mai mici – “Păi, și cu Dolha cum rămâne? Rămâne el în afară?”), dar este primul articol care oferă public lista candidaților asumați de liderii politici județeni. Și, din motive care îmi scapă (respectiv motivările acestei secretizări aparent iraționale), n-a fost ușor să-i determinăm pe toți să-și dezvăluie candidații pentru această importantă funcție a administrației publice locale din Maramureș.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

  1. Sunt de putin timp cu domiciliul in Baia Mare.Nu cunosc pe nici unul dintre candidatii la primaria B.Mare.Nu stiu cu cine ar trebui sa
    votez ptr. ca niciunul nu si-a ptezentat C.V., niciu unul nu a organizat o sedinta ca sa-si prezinte viziunea privind orasul B.M.In alta ordine de idei , intreb ce au facut ORGANELE JUDETENE de nu au rezolvat functionalitatea GROPII de GUNOI de la Farcasa , dupa atatia ani.Pana la realizarea pasajelor de la Clubul Vacarilor(schibati numele) si Italsofa intreb pe Zetea si Bogdan Ionel de ce nu au reusit amenajarea trecerii peste calea ferata din zona Metro?.Acolo sunt trei treceri peste C.F. , doua sunt carpite(amenajate neprofesionist) ,dar a treia trecere este de inimaginat(de sec.1900).

  2. Consider ca partidele PSD+PNL cat si candidatii lor ne-au demonstrat suficient de ce sunt capabili…haide sa nu ii mai tot rotim atat si sa dam posibilitatea unor oameni noi, dornici de a venii cu proiecte frumoase pentru acest oras.Votez cu mult drag si incredere deplina pe candidatul AUR domnul Parvanoiu Costel!

  3. Dintre toti, Bogdan ar fi varianta de avarie nimerita pentru Baia Mare ,fiind si presedinte de partid de la guvernare. Poate si cel de USR si profesorul Herteg si vicele Pap daca ar fi timp de experimente. Dar la ce gauri are orasul nu cred ca e timp de experimente.

  4. Și cât de simplu se poate spulbera visul hienelor așezate pe stârvul de elefant. Un decret de grațiere și fostul revine în forță!

  5. Nu știu cine e mai potrivit, nu știu cum a ajuns Dăncuș în carți dar cert este ca Ionel Bogdan nu are ca căuta pe altă funcție publică. Îmi pare rău pentru PNL dar …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here