CE, NU-I BINE? – Contract de peste 1 milion de lei unei firme cu… un angajat: se repară fațadele Cinematografului Mara și Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației

0
3124

SIGHETU MARMAȚIEI. Administrația publică locală din municipiul Sighetu Marmației, controlată de edilul Vasile Moldovan (PSD), a încredințat luni, 1 aprilie 2024, un contract în valoare de 1 milion de lei (exact: 1.066.882,95 lei, sumă care include TVA) firmei locale Simcarom SRL pentru lucrări de reparații exterioare la fațadele Cinematografului Mara și Muzeului Maramureșan.

 

Firma, specializată în construcții de clădiri, este înregistrată în Sighetu Marmației și este controlată de Gheorghe Bârsan, un antreprenor ce pare a fi descoperit Sfântul Graal al planificărilor resurselor umane. Dacă în urmă cu 10 ani, în 2014, realiza cu 22 de angajați o cifră de afaceri de 2 milioane de lei, în 2023 a realizat o cifră de afaceri dublă (aproape 4 milioane de lei) cu… un singur angajat. De altfel, de 4 ani această firmă are un singur angajat.

 

Tot cu un singur angajat (probabil chiar el) va reface tencuielile, va executa finisajele, ancadramente și tâmplăriile exterioare și va înlocui burlanele și jgheaburile la Cinematografului Mara și Muzeului Maramureșan. Serios? Măcar încă unul, să țină de scară și să nu fie atât de „pe față”…

 

Firma lui Bârsan nu este un new-entry în realțiile contractuale cu Primăria Sighetu Marmației, fiind cea care a contractat, printre altele, sistematizarea Grădiniței cu program normal, reabilitarea Grădiniței cu program prelungit nr. 7, construirea Centrului de integrare sociala Acasă și a blocului de locuințe de pe strada Făget (zona Fuchs), înlocuirea acoperișului Sălii Studio, reparații la Spitalul Municipal și la Colegiul Național Dragoș Vodă, la Liceul Tehnologic Forestier, la Colegiul Național Regele Ferdinand, a renovat Casa Elie Wiesel, a reparat gardul la Poliția de Frontieră, a amenajat o… toaletă ș.a.m.d.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here