VIN DE-A VALMA – Fostul primar Cătălin Cherecheș, aflat în închisoare la Aiud pentru luare de mită, a pierdut contestarea a încă unui proces penal

2
2237
Cătălin Cherecheș

ÎNCEPE PROCESUL LUI CHERECHEȘ PENTRU PURTARE ABUZIVĂ. Luni, 29 aprilie 2024, magistratul de caz al Secției Penale a Tribunalului Maramureș a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Cătălin Cherecheș, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, împotriva încheierii penale pronunțate în 18 septembrie 2023 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Baia Mare în dosarul în care fostul edil a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, după ce l-a jignit public pe fostul consilier local Bogdan Hodorogea, în plină ședință a forului deliberativ al urbei.

 

Conform deciziei de astăzi, Cherecheș a fost obligat să plătească statului suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, iar procesul, care a fost înregistrat la Judecătoria Baia Mare în urmă cu un an (la 25 aprilie 2023), poate începe.

 

Practic, Tribunalul a menținut decizia Judecătoriei, care a respins ca neîntemeiate toate cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Cherecheș Cătălin și a constatat legalitatea sesizării instanţei prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în această cauză, dispunând începerea judecăţii speței. Conform Codului penal, infracțiunea săvârșită de Cherecheș (una evidentă, filmată, în spațiu public și în prezența a numeroși martori – era o ședință a Consiliului Local Baia Mare), aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

 

Vă reamintim că în ședința Consiliului Local Baia Mare din 13 decembrie 2021, (pe atunci) primarul Cătălin Cherecheș, total scăpat de sub controlul rațiunii, a proferat injurii violente la adresa consilierului local Hodorogea („ești nebun la cap?”, „nu ești normal la cap?”, „bă, nebunule, tu ești prost sau te faci că ești prost?”, „bă, mizerabilule!”, „ești un nemernic, ești un prost, ești un nesimțit, ești un farseur, ești un jegos!”, „ascultă-mă mă, nemernicule, du-te la cimitir”, „se vede după culoarea pe care o ai”, „nesimțitule!”).

 

Această reacție irațională a fost declanșată de o întrebare pertinentă adresată Executivului Primăriei Baia Mare, instituție care înregistrează datorii imense pentru neplata unor servicii (recuperate ulterior în instanță cu penalități și dobânzi) – Hodorogea a cerut explicații privind argumentul legal pentru care serviciul de salubrizare nu este achitat de Primărie în termenii contractuali, în condițiile în care majoritatea cetățenilor plătesc taxele aferente anticipat, la începutul anului.

 

În urma reacției suburbane a primarului Cherecheș, acesta a fost reclamat nu doar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, ci și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care l-a găsit vinovat și l-a sancționat (nu prima dată, mai are două amenzi cauzate de alte cazuri privind discriminarea) cu avertisment în această speță – de altfel, Cherecheș a precizat public, în ședința respectivă, din 13 decembrie 2021, că „nu suntem egali” (el fiind, în accepțiunea sa, „mai egal” decât plebea, cum observa Orwell).

 

* Foto: @Paul Ursachi – Inquam Photos

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Daca cumva a uitat cineva cine era Chrereches, sa citeasca articolul, sau daca cineva nu stia cine e Chereches, sa citeasca articolul, … eu sincer as fi publicat transcriptul discutiei mentionate in articol si l-as fi trimis la toti cetatenii urbei, in loc de diplome … sa vada pe cine au ales, pe cine sustin, si la ce nivel suntem

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here