INVESTIȚIE – Dezvoltatorul de parcuri logistice WDP construiește cel mai mare depozit din Baia Mare, pentru firma locală Maravet: construcția va avea o suprafață de peste 1 hectar

0
3870

DEPOZIT INDUSTRIAL. Dezvoltatorul belgian de proprietăți imobiliare logistice Warehouses de Pauw (WDP) va construi în Baia Mare un depozit cu o suprafață de peste 1,1 hectare (peste 11.000 mp).

 

Proiectul va fi finalizat în primul trimestru al anului 2025, depozitul, care va fi cel mai mare din municipiul reședință al Maramureșului, urmând să fie închiriat pentru cel puțin 15 ani firmei băimărene Maravet, fiind deja semnat un contract în acest sens, proiectul fiind realizat la cererea companiei specializată în produse de sănătate pentru animale.

 

WDP a obținut recent un împrumut de circa 300 de milioane de euro, prin International Finance Corporation (IFC – parte a Băncii Mondiale), pentru a-și finanţa noile proiecte logistice pe piaţa din România, unde dezvoltatorul deține un portofoliu de 1,7 milioane mp de spații logistice și industriale.

 

Maravet a fost fondată în 1998 de antreprenorul băimărean Korponay „Ferkó” Ferenc Sandor  (56 de ani), care în perioada 2015-2019 a vândut firma de produse veterinare, în tranzacții succesive care au totalizat aproximativ 44 de milioane de euro, către holdingul american Henry Schein, care ulterior a fuzionat cu Vets First Choice formând cel mai mare holding de servicii și tehnologie pentru sănătatea animală, Covetrus, care deține acum Maravet prin subsidiara sa din România, Covetrus SE Europe Holding SRL.
În 2022, Maravet a închis anul cu o cifră de afaceri de aproape 240 de milioane de lei și un profit net de circa 20 de milioane de lei, indicatori financiari-record în istoria economică a firmei, realizați cu 133 de angajați, dar și cu datorii de aproximativ 29 de milioane de lei.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here