ANGAJAMENT – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, la Conferința la nivel înalt de lansare a noii Strategii pentru Drepturile Copilului a Consiliului Europei

0
231
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

DREPTURILE COPILULUI. Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat la Conferința la nivel înalt de lansare a noii Strategii pentru Drepturile Copilului 2022-2027 în calitate de membru al Subcomisiei APCE pentru copii, manifestarea desfășurându-se la Roma, în perioada 7-8 aprilie 2022, în contextul Președinției italiene a Consiliului Europei din perioada noiembrie 2021-mai 2022.

 

Mi-am exprimat angajamentul față de noua strategie și viziunea europeană Dincolo de orizont: o nouă eră pentru drepturile copilului, document care are ca scop definirea și implementarea drepturilor copiilor pentru următorii 6 ani, în toate țările membre ale Consiliului Europei.

Documentul Consiliului Europei identifică șase domenii strategice care urmăresc garantarea drepturilor copilului: o viață fără violență pentru toți copiii; egalitatea de șanse și incluziunea socială pentru toți copiii; accesul tuturor copiilor la tehnologii și utilizarea acestora în condiții de siguranță; respectarea dreptului fiecărui copil de a își exprima opinia; drepturile copilului în situații de criză sau de urgență.

 

Pentru transpunere în viață a strategiei sunt necesare abordări integrate atât la nivel european cât și național, practici coerente și inovatoare,  parteneriate solide în cadrul Consiliului Europei, resurse financiare, o comunicare eficientă și nu în ultimul rând voință politică și angajament din partea factorilor implicați.

Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș va acționa în sensul transpunerii strategiei europene și în calitate de membru al Comisiei de anchetă a Senatului privind investigarea cazurilor de abuzuri sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor din serviciile de tip rezidențial aflate în subordinea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), acțiune parlamentară aflată în derulare în această perioadă.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here