AMENDAMENT REINTRODUS – Senator Dan Ivan: După ani de zile de luptă cu sistemul, USR a reușit să reintroducă confiscarea camioanelor care transportă ilegal lemne în noul Cod Silvic, la Senat

0
488
Dan Ivan, senator USR de Maramureș

ACTIVITATE PARLAMENTAR. 2.743,91 m3 de material lemnos confiscat, valoare estimata de 800.000 lei. Si nicio mașină care a participat la aceste infracțiuni nu a fost confiscata.  Așa arata datele pe anul 2023 când spunem taiere ilegala de păduri in Maramureș. După ani de zile de lupta cu sistemul, USR a reușit să reintroducă confiscarea camioanelor care transportă ilegal lemne în noul Cod Silvic, la Senat.

 

Toate mijloacele de transport, precum și orice alt bun folosit la tăierea și transportul ilegal al lemnului vor fi confiscate, prevede noul Cod Silvic, datorită unui amendament USR care a fost sprijinit de Ministerul Mediului cu mici modificări și votat de toți senatorii din comisiile de specialitate din Senat.

 

Nu vom reuși sa reducem aceasta activitatea infracțională daca legea prevede doar confiscarea materialului lemnos transportat. După câteva zile, camionul acela își va relua activitatea si va transporta alt material lemnos  tăiat ilegal. Sancțiunea trebuie sa aibă un impact material major daca vrem sa oprim mafia pădurilor care este o rețea de criminalitate atât de dezvoltata in România, dar mai ales în Maramureș, a declarat senatorul de Maramureș Dan Ivan.

De asemenea, proiectul prin care USR voia ca jandarmii să poată opri transporturile ilegale de lemn, proiect depus de parlamentarii USR în 2021, este ținut „la sertar” de 2 ani și jumătate la Camera Deputaților, după ce a fost respins de senatorii PSD, PNL și UDMR.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here