ÎN POFIDA DIRECTIVELOR DE LA CENTRU, ÎȘI DAU „LA GIOALE” – După ce PSD le-a luat 3 primari în Maramureș, PNL contraatacă: i-au înrolat la liberali pe primarii PSD din Săcălășeni și Săcel

0
2675
Emilian Pop, Gavrilă Dologa

RACOLĂRI POLITICE. După ce PSD Maramureș le-a luat (deocamdată) trei primari celor de la PNL (pe Vasile Coman Vărzaru’ din Vișeu de Sus, Ion Petrovai din Petrova și Ioan Mătieș din Mireșu Mare), liberalii au contraatacat și i-au înregimentat în PNL pe primarii PSD de la Săcălășeni și Săcel, respectiv pe Emilian Gheorghe Pop și Gavrilă Dologa.

 

Cei doi l-au anunțat anterior pe președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, că nu mai vor să candideze pentru încă un mandat de primar și să nu se mai bazeze pe ei (Emilian Pop chiar i-ar fi servit lui Zetea o poveste SF, conform căreia ar vrea să candideze la șefia CJ Maramureș din partea unui partid mai mic). Iar PSD a nominalizat în cele două comune alți candidați pentru funcția de primar. În fapt, ambii, cu vechi ștate în PSD, vor candida pentru încă un mandat de primar, însă pe lista PNL.

 

Gavrilă Dologa este primar în Săcel din anul 2008, fiind la al patrulea mandat. În 2020, el și-a câștigat mandatul la limită (cu o diferență de doar 18 voturi), adunând 625 de voturi (41,23%), în scădere față de 2016, când și-a menținut mandatul cu un procent de 59,32% dintre electorii care s-au prezentat la urne.

 

Emilian Gheorghe Pop este primar în Săcălășeni din anul 2004, fiind la al cincilea mandat. El este și președintele Asociației Comunelor din Maramureș. În 2020, el și-a păstrat funcția de primar fiind votat de 444 de cetățeni (35,63%) – și el este în regres, în 2016 fiind votat de 63,50%.

 

Acest conflict public din Maramureș dintre PSD și PNL, fără nicio tentă de a fi ascuns, se perpetuează în pofida mesajelor pacificatoare transmise public de președinții celor două partide partenere de guvernare, Ion Marcel Ciolacu, respectiv Nicolae Ionel Ciucă, care au dispus, de ochii lumii, ca aceste racolări dintre cei doi parteneri de guvernare să înceteze.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here