CONDAMNATĂ – Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru luare de mită: sentința nu este definitivă

2
9643
Sorina Pintea

SENTINȚĂ – SORINA PINTEA. În urmă cu puține momente, Sorina Pintea, fosta ministru al Sănătății și manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru luare de mită în formă continuată (2 acte materiale). Sentința, care nu este definitivă, putând fi contestată, a fost pronunțată astăzi, 26 aprilie 2024, de magistratul de caz al Secției Penale a Tribunalului Cluj.

 

Sorina Pintea a fost reținută și apoi arestată preventiv în perioada 29 februarie – 6 martie 2020, cele 7 zile urmând să îi fie deduse din pedeapsă, dacă aceasta va rămâne definitivă. Instanța a mai decis confiscarea sumei de 10.000 de euro (echivalent în lei la data de 20 decembrie 2019) de la fosta ministru al Sănătăţii şi a menţinut sechestrul asigurător asupra a două terenuri extravilane.

 

De asemenea, Sorinei Pintea i se interzice timp de 3 ani exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a exercita funcţia de manager în cadrul unui spital public.

 

Vă reamintim că Pintea a fost trimisă în judecată de DNA pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată în urmă cu 4 ani (la 30 aprilie 2020), ea ocupând în acel moment funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

 

Conform rechizitoriului DNA, Pintea a pretins și primit în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei firme sumele de 10.000 de euro (în 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (în 28 februarie 2020), care reprezentau 7% din valoarea contractului privind amenajarea blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean din Baia Mare. Conform procurorilor DNA, mita ar fi fost primită chiar în incinta Spitalului Județean din Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Domnita sa explice instantei cum a făcut bănuții cu care a cumpărat diafan eurohotel elpadrinomare experta mare în giumbușlucuri financiare și prietenii i(…)e rau cu kake al bătrân …doi penali … (comentariu moderat – limbaj excesiv)

  2. Avand in vedere ca multa vreme a fost mana dreapta a Tatalui lui Kake, solicitam administratiei penitenciarelor sa o puna cu Fiul in celula in cazul in care pedeapsa ramane definitiva. Au apucaturi similare si poate impart si amintiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here