FOCAR COVID-19 – 6 din cei 19 angajați ai Primăriei Valea Chioarului, printre care și viceprimarul Miclăuș, infectați cu noul coronavirus

0
990

CORONAVIRUS. Primăria Valea Chioarului a fost declarată focar de infecție cu SARS-CoV-2, după ce 6 din cei 19 angajați ai primăriei au avut rezultat pozitiv la analizele de laborator al probelor recoltate. Printre cei 6 este și viceprimarul Gelu Florin Miclăuș, contabila instituției și persoana care se ocupa de achiziții în Primărie.

 

Totuși, Primăria Valea Chioarului nu a fost închisă, decât pe perioada dezinfecției, iar în acest moment activitatea funcționează cu sincopele inerete cauzate de lipsa unei treimi din angajați, a precizat pentru 2mnews primarul Ioan Sorin Burde.

 

Cei 6 angajați infectați cu COVID-19, toți asimptomatici, sunt în acest moment internați în Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a precizat că au fost carantinați la domicilii, pentru 14 zile, toți contacții direcți și că Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.

 

Surse informate ale 2mnews au precizat că tot personalul Primăriei Valea Chioarului au fost testate la cerere, la solicitarea primarului Burde, prin programul Consiliului Județean Maramureș, în urma depistării mai multor cazuri de infectări cu noul coronavirus în comună, cele mai multe dintre aceste persoane fiind angajați ai celei mai mari firme din județ, Aramis Invest.

 

La final, o veste tristă: surse informate 2mnews au precizat că astăzi a decedat la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare (spital COVID-19 care tratează cazurile grave) o altă persoană din comuna Valea Chioarului, infectată cu noul coronavirus (un bărbat din grupa de vârstă 70-79 de ani). Acest deces va fi anunțat, probabil, mâine, și pe canale oficiale (ale CJSU Maramureș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here