DETALIILE UNEI INVESTIȚII – Un nou parc public în Tăuții Măgherăuș, investiție de 1,4 milioane de euro

0
1939

TĂUȚII MĂGHERĂUȘ – PARC LÂNGĂ LACUL HOȘTEZE. Autoritatea publică din orașul maramureșean Tăuții Măgherăuș a introdus în fază pre-execuțională un proiect în valoare de 1,4 milioane de euro, care vizează amenajarea unui parc public de 1,18 hectare în zona Lacului Hoșteze, acum respectiva zonă fiind inutilizabilă, neamenajată, cu teren mlăștinos și acoperită de vegetație spontană.

 

••• PROIECT PARC LAC HOȘTEZE TĂUȚII MĂGHERĂUȘ •••
Proiectul de amenajare al spațiului verde prevede un parc cu 6 intrări, traversat de o alee, dotat cu bănci, stâlpi de iluminat, cișmele, coșuri de gunoi și rasteluri de biciclete (pentru a încuraja deplasarea velo), precum și cu o pistă verde de alergare în lungime de circa 400 de metri.
Parcul a fost proiectat cu 13 tipuri de zone funcționale, diferențiate prin amenajarea terenului, prin speciile de arbori, arbuști și ierburi și prin densitatea plantării (vor fi plantați 264 arbori noi, cea mai mare parte fiind amplasați perimetral, pentru a forma o perdea de protecție înspre vecinătățile private și a recrea cadrul natural al unei păduri). De asemenea, proiectul prevede și amenajarea unei zone de joacă, aceasta fiind amenajată doar cu stâlpi de salcâm sub diverse forme, pentru a crea o interacțiune naturală și pentru a evita utilizarea aparatelor intruzive. Accesul auto va fi interzis.

Proiectul a fost demarat la 22 noiembrie 2023, odată cu eliberarea Certificatului de Urbanism și este în fază pre-execuțională fiind introdus pe circuitul obținerii tuturor documentelor impuse de legislație. Perioada de implementare estimată este de 15 luni de la semnarea contractului de execuție.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here