AU LOVIT DIN NOU – În doar 3 luni, firma cu afaceri de 173.000 lei și un singur angajat semnează al doilea contract de peste 4 milioane de lei cu o primărie din Maramureș

5
11721

REGII” CENTRELOR DE DEȘEURI. Autoritatea publică din comuna maramureșeană Sarasău, controlată de edilul Ion Covaci (60 de ani, PSD), a semnat în 8 ianuarie 2024 un contract în valoare de 4,1 milioane de lei (exact: 4.107.857,75 lei, sumă care include TVA), care vizează construirea Centrului de colectare selectivă prin aport voluntar. Contractul a fost semnat cu asocierea formată din sereleurile Four Grip Invest din Rona de Jos (lider) și Rout Stone din Cluj-Napoca (asociat).

 

Acesta este cel de-al doilea contract similar câștigat în ultimele 3 luni în Maramureș de asocierea al cărei lider este o firmă cu o cifră de afaceri de 173.306 lei și un singur angajat (conform datelor raportate la finalul anului 2022), după cel semnat în 28 septembrie 2023 cu Primăria Giulești (tot pentru Centrul de colectare selectivă a deșeurilor, la valoarea de 4,08 milioane de lei). Unica diferență este durata de execuție, la Sarasău lucrarea trebuie finalizată în 12 luni, iar la Giulești în 21 de luni. Ambele localități sunt apropiate (20-25 km) de localitatea în care își are sediul firma Four Grip Invest.

 

•••
Four Grip Invest SRL, liderul de asociere, este înregistrat în Rona de Jos, este specializat pe lucrări de construcție a clădirilor și este deținută de 4 asociați (fiecare dețin părți egale, 25%): Ioan Anton Herbil, Gheorghe Pavel Nan (primii doi sunt asociați în procente egale și în firma de consultanță Topo Land Rona SRL, firmă cu 3 angajați), Petru Nan (care deține și firma de inginerie și consultanță tehnică Design Proconst SRL din Rona de Jos) și Radu Ionuț Țiplea (originar din Berbești, sat aparținător de comuna Giulești). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de doar 173.306 lei (sub 4% din valoarea actualului contract) și un profit net de 116.319 lei, realizat cu 1 angajat.
•••
Rout Stone SRL, asociatul secundar, este înregistrat în Cluj-Napoca și este specializat în lucrări de construcție a drumurilor. Firma este controlată de Nonic Alin Rozor (90%, procentele minoritare, 10%, îi aparțin soției sale, Delia Ioana Rozor – cei doi mai dețin încă 3 firme de păcănele și jocuri de noroc: Free Seven Games SRL, Ron Play SRL și Vegas Play Caffe SRL). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 12,15 milioane de lei și un profit net de 2 milioane de lei, realizat cu 34 de angajați, dar și datorii de circa 4,6 milioane de lei.

* Foto mare: @Țetcu Mircea Rareș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Banet este, cine sa il gestioneze ptr. buzunare proprii slava domnului clasa politica are. Ce lucrari se fac, nu conteaza. Traiasca partidele fericit, muritorii de rand vor vedea rezultatele la sfantu’ asteapta.

  2. Toată lumea zice că productivitatea-i mică în România și de aceea nu se trăiește la fel de bine ca prin unele țări occidentale.
    Aici avem dovada clară, că dacă se vrea, se poate! Până acuma, un angajat producea 173.000 lei/an. De acum înainte, același angajat va produce 4.100.000 lei/an. Asta înseamnă o creștere a productivității de cca 24 de ori.
    Acum o să trăiască mai bine și angajatul respectiv. Bine, nu el direct, ci prin reprezentanți, patronii asocierii respective.
    Ce ți-e și cu capitalismul ăsta de cumetrie, românesc! Nu contează că ai firma mică, nu se știe niciodată când te lovește norocul cu un contract bănos din fonduri publice! Sau mai multe, că dacă tot a început să meargă treaba ca unsă …

  3. Romania ultimilor 33 ani , de fapt românii în ultimii 33 ani , au ajuns atât de sărăciți ( de toooti conducătorii , indiferent de partid ) încât se bucură oamenii CĂ URMEAZĂ SĂ SE FACĂ , nu-i mai interesează CINE face , CUM face , dacă FACE într-un mod profesionist sau nu !
    In ritmul acesta , să nu ne mire dacă ajungem in vreo 10 ani să râdem / să plângeeem gen oamenii aia amărâți de prin Coreea de Nord , ce-i vedem la tv …
    Acuuum , noi poate râdem de ei , dar de fapt înspre starea lor de spirit de îndreptăm !!!
    E o vorbă ( veche ) … ,,Nimic nu-i întâmplător !!!,, 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here