AU LOVIT DIN NOU – Contract de 20 de milioane de lei pentru renovarea a 10 blocuri din Borșa, câștigat… tot de fiul consilierului personal al primarului, care în urmă cu 8 luni a contractat alte 10 blocuri cu 30 de milioane de lei

0
4780

CONTRACT ATRIBUIT BORȘA. Administrația publică locală din orașul maramureșean Borșa, controlată de edilul Ion Sorin Timiș (PSD), a semnat, la 27 martie 2024, contractul de 20 de milioane de lei (exact: 19.912.295,80 lei – sumele din articol includ TVA) care vizează renovarea energetică a 10 blocuri de locuințe din urbe.

 

Contractul a fost câștigat la o licitație cu 4 ofertanți din care 3 au fost descalificați tot de firma controlată de… fiul consilierului personal al primarului Timiș. Strategia a fost similară ca și în urmă cu 8 luni, în iulie 2023, când firma fiului consilierului personal al primarului Timiș (Gavrilă Mihali, fost viceprimar al urbei), ceilalți ofertanți au fost descalificați, iar oferta firmei Tiv Bay Construct SRL a rămas singura conformă și a fost declarată câștigătoare. Precedentul contract, cel din iulie 2023, a fost încheiat la valoarea de 30 de milioane de lei (exact: 30.247.108,22 lei) și prevede reabilitarea a altor 10 blocuri din Borșa.

 

Tiv Bay Construct SRL este înregistrată în Cluj-Napoca, este specializată în lucrări de pregătire a terenului și este controlată de borșenii Adrian Cristian Tivadar (45 de ani) și Gavril Călin Mihali (fiul lui Gavrilă Mihali, consilierul personal al primarului Timiș). Mihali a fost cooptat în firmă în februarie 2021 (până la acea dată Timiș era asociat unic). În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 3,63 milioane de lei și un profit net de circa 337.000 lei, indicatori financiari realizați cu 15 angajați, dar și cu datorii de 1,05 milioane de lei.

După cooptarea lui Mihali în structura asociativă, firma a început să câștige contracte semnificative cu Primăria Borșa. Doar anul trecut, societatea lui Timiș (care mai deține participații în firmele Dacii Liberi SRL din Petrova – jud. Maramureș, Midas & Associates SRL din București, Sky Invest SRL, Tiv Construct, Tivtim Imobiliare SRL, Imperium Construct SRL – ultimele 4 din Cluj-Napoca) și Mihali (care mai deține participații în firmele Neox Construct SRL din Florești – jud. Cluj și Vectra Spedition SRL din Cluj-Napoca) au câștigat două contracte semnificative cu administrația din orașul lor natal, cel menționat deja (30 de milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a 10 blocuri) și renovarea energetică moderată a dispensarului uman central (contract în valoare de 1.981.783,45 lei, semnat în noiembrie 2023).

 

Practic, în ultimele 8 luni, firma fiului consilierului primarului din Borșa a contractat de la Primăria Borșa lucrări care totalizează peste 52 de milioane de lei (exact: 52.141.187,47 lei). Până în 2023, în toată existența economică a firmei (în perioada 2011-2022), aceasta a cumulat o cifră de afaceri de 11 milioane de lei (exact: 11.180.650 lei), adică a avut o medie de sub 1 milion de lei/an. În 2023, a ridicat ștacheta financiară la circa 32 de milioane de lei/an doar din cele două contracte cu Primăria Borșa, iar anul 2024 indică o bună prognoză de depășire a recordului din anul precedent.

 

Noul contract prevede renovarea energetică moderată la 10 blocuri localizate pe străzile Ștrandului, Floare de Colț și Libertății. Firma Tiv Bay Construct SRL a subcontractat deja execuția lucrărilor de branșamente și instalații electrice firmei PGV Alert Concept SRL din Vișeu de Sus (care va încasa circa 316.000 lei din valoarea totală a contractului).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here