ADEVĂRUL DESPRE CASTANE 2018 – Nota de plată a concertelor și scenotehnicii: peste 555.000 de euro, bonus – cine a luat banii

0
1999

CONTRACT. A fost și Goran, da? Ați văzut c-a venit până la urmă? Dup-un an, da a venit – de fapt, omul, ca un artist serios, vine atunci când e plătit (ăstora din străinătate nu prea poți să le tragi țeapă, trebuie să le virezi banii înainte, ca la… magazin). Bine, a fost foarte frumos, ne-am distrat, am mâncat, am băut și acum poate ar fi bine, pe post de digestiv, să aflăm și cât a costat Castane 2018. Să ne axăm pe cea mai mare cheltuială, respectiv cea aferentă plății concertelor (care conține, pe lângă plata artiștilor, muzicienilor și muzicanților prezenți la eveniment, și costurile cu scenotehnica).

 

Banii

 

Pentru cei pe care-i doare capul dacă citesc mai mult de două fraze, cifra exactă: contractul (nr. 34.235) pentru „servicii muzicale și de divertisment, servicii de prezentare spectacole și servicii de scenotehnică” la Castane 2018, semnat luni, 17 septembrie, a avut valoarea de 2.584.680,16 lei (preț care conține TVA și care este echivalent cu 555.000 de euro).

 

Destinatarii

 

Acum, pentru cei interesați cărora lectura nu le cauzează migrene, să vedem și cine a manageriat peste o jumătate de milion de euro din pușculița orașului. Contractul a fost atribuit sereleului Art Electric Show din satul Merișor, administrat de Ilie Ureche (cel care controlează și Ilnic Electric, numit Dumnezeul luminilor, pentru că doar el poate, știe și execută iluminatul ornamental cu toate ocaziile în majoritatea orașelor și comunelor din județ).

 

Banii (ce au rămas din suma totală din care, marea parte a constat în plata artiștilor și angajaților care au prestat activitatea tehnică de suport) au fost împărțiți între Art Electric Show și firma MTC Event&Roll din satul Bozânta Mare, administrată de fosta angajată a lui Doru Dăncuș, Mădălina Moțoc. Firma lui Moțoc este cea care a organizat Festivalul Castanelor 2017 și în acest contract a fost inclusă ca „terț susținător tehnic”.

 

Sigur, legătura lui Ilie Ureche cu managementul organizării spectacolelor este una singură. Are nume, prenume și, din 2016, funcție publică: Doru Dăncuș, vicepreședinte al CJ Maramureș. Să facem și demonstrația/prezentarea argumentelor.

 

 

Sereleul lui Dăncuș

 

Firma a fost fondată în vara anului 2015, însă pe atunci avea o altă denumire: Casa Ieudeană SRL-D, situată la adresa: Ieud, strada Principală nr. 539 (la acea adresă domiciliază mama lui Doru Dăncuș, cea care din când în când îi donează fiului bani, conform propriei sale declarații). Firma se ocupa cu cazări (e, practic, o pensiune). N-avea angajați, iar cifra de afaceri pe primul an a fost de 165.685 de lei.

 

Apoi, firma își mută sediul în Baia Mare (pe strada Culturii nr. 10 A) și își schimbă denumirea în Masra Suport SRL-D, și obiectul principal de activitate (suport pentru interpretarea artistică – spectacole) și administratorul (Radu Mastan). În 2016, are o cifră de afaceri de 149.909 lei și, din nou, niciun angajat. În 2017, firma ajunge la o cifră de afaceri de 353.158 de lei și încheie anul cu primul angajat din istoria sereleului.

 

În acest an, la sfârșitul primăverii, firma creată de Dăncuș își schimbă, din nou denumirea, în Art Electric Show, și sediul social (în satul Merișor, Tăuții Măgherăuș, strada 133, nr. 26 – acolo unde este înregistrată firma Ilnic Electric, controlată de Ilie Ureche, bunul prieten al lui Dăncuș). După doar câteva luni, semnează contractul pentru organizarea spectacolelor la Castane 2018.

 

Concluzie

 

… acum, ce-am vrut să vă comunicăm – înainte de a se inflama spiritele. Că s-au întâmplat Castane, că atâta a costat partea de concerte și că viața se scurge, impasibilă, înainte, zi după zi. Day by day. Și, da, că Dăncuș s-a retras din toate firmele (în 2016, când a devenit consilier județean). Acum, puteți să râdeți în hohote, sau să plângeți – deși, Moscova nu crede în lacrimi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here