DECIZIE – Probleme la Ulmeni: finalizarea Bazei Sportive a fost decalată cu încă 3 luni, terenul dat de administrația locală are un stâlp de electricitate care nu poate fi demontat, iar lucrările au fost sistate

1
594

ULMENI. Termenul de finalizare a Bazei Sportive din Ulmeni a fost decalat de contractor (Compania Națională de Investiții) cu 91 de zile, până la 20 martie 2024. Constructorul (asocierea Simion Tehnoconstruct SRL din Curtești (jud. Botoșani) & MTA Structural Engineers SRL din București nu a reușit să termine lucrarea până la termenul prevăzut în contract.

 

Contractul, semnat la 13 octombrie 2022 la valoarea de aproape 8 milioane de lei (exact: 7.920.135,84 lei, sumă care include TVA) prevedea finalizarea lucrărilor în 12 luni de la semnarea ordinului de începere (erau repartizate 3 luni pentru proiectare și 9 luni pentru execuție) și o garanție de bună execuție a lucrărilor de 3 ani (36 luni). Lucrarea, care este mult subevaluată (estimarea proiectantului era în 2020 de 10,4 milioane de lei), trebuia finalizată la 20 decembrie 2023.

 

Întârzirea este cauzată de faptul că administrația locală nu reușește să rezolve problema pe care a cauzat-o tot ea: terenul dat pentru construirea bazei sportive are și un stâlp de energie electrică, care nu îi aparține și care deocamdată nu poate fi demontat (există un litigiu în acest sens), existând pericolul formării unui arc electric.

 

Baza Sportivă de la Ulmeni este una tip (cu încălzire pe gaz natural) și se construiește pe strada Dr. Florian C. Ulmeanu nr. 49D-49E, cuprinzând un teren pentru fotbal cu gazon artificial, un teren multifuncțional de 20 x 40 m cu covor de tartan (pentru handbal, baschet, volei și tenis), gradene de 500 de spectatori, vestiare, cabină de poartă, parcare, alei pietonale și spații verzi, însă lucrările sunt extrem de întârziate, asocierea câștigând aproape simultan cu contractul de la Ulmeni și contractul de realizare a unei baze sportive similare în Sârbi (com. Fărcașa).
Firma Simion Tehnoconstruct din Botoșani este una specializată și care are deja în portofoliu finalizarea mai multor săli de sport de tipul celei care se va edifica în Sârbi, respectiv peste 15 proiecte recepționate în județele Botoșani, Mureș, Buzău, Bihor, Satu Mare, Neamț, Suceava.
Firma de construcții din Botoșani este în proprietatea inginerilor Viorel Simion și Elisei Bidu, asociați în procente egale, și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 86,76 milioane de lei și un profit net de 2,64 milioane de lei obținut cu 57 de angajați.
Firma MTA Structural Engineers SRL din București, specializată pe activități de inginerie și consultanță tehnică, îi aparține băcăuanului Octavian Tarcău și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 4,30 milioane de lei și un profit net de 2,08 milioane de lei obținut cu 4 angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Păcat că nu o să fie gata in timp util , pentru că sutele de oameni când ies din schimburi din parcul industrial alăturat de la fabricile aduse , primul lucru pe care vroiau să-l facă era să se joace footbal sau badminton acolo , apoi să meargă acasă la familii . Să rezolve cât de repede cu stâlpul ăla de curent . Până atunci o să fie nevoiți să se de-a cu bicicletele sau să alerge pe cele două piste de biciclete pe care de mult și le doresc să le străbată când ies de la muncă sutele de oameni din parcul industrial alăturat . Sperăm să fie gata cât de repide .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here