OFICIAL – 645.000 de euro, decontul pentru terenurile expropriate pentru extinderea Aeroportului Maramureș

0
583

DESPĂGUBIRI. Extinderea și modernizarea suprafeței aeroportuare a Aeroportului Maramureș a implicat și exproprierea unor terenuri care aparțineau unor persoane fizice sau unor unități administrativ-teritoriale, sumele despăgubirilor fiind stabilite în urma unei evaluări independente efectuate de un agent acreditat.

 

Unii dintre cei care au fost nemulțumiți de sumele primite în urma exproprierii pentru această lucrare de utilitate publică au contestat în instanță, în două dintre cazuri decizându-se majorarea acestora – într-un caz instanța a decis majorarea despăgubirilor de la 33.600 de lei la 68.512 lei (adică a dublat valoarea stabilită inițial), iar în alt caz majorarea a fost și mai semnificativă, de la 12.528 de lei la 40.382 de lei (o valoare triplată, motivația fiind că terenul rămas în proprietate și-a pierdut valoarea în urma diminuării dimensiunii în urma exproprierii).

 

Astfel că valoarea totală a sumei plătite pentru exproprierile cauzate de extinderea pistei unicului aeroport din Maramureș este de aproape 3 milioane de lei (2.932.490 de lei), echivalentul a aproximativ 645.000 de euro.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here