CONTRACT SEMNAT – Așa arată cele 7 autobuze pe care le va livra Solaris în Sighetu Marmației în următorii 2 ani

0
820

URBINO 12. Solaris Bus & Coach SA, unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze, care din 2018 face parte din grupului spaniol CAF, a semnat contractul de livrare a celor 7 autobuze electrice către municipalitatea Sighetu Marmației.

 

Cele 7 autobuze + două stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă trebuie livrate în cel mult 22 de luni, contractul totalizând peste 18 milioane de lei + TVA, banii fiind plătiți (în cea mai mare parte) de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, instituția statului administrând și procedura de achiziție.

 

Autobuzele care vor fi aduse în Sighetu Marmației pentru înnoirea flotei auto de transport public în comun sunt modelul Solaris Urbino 12, au 28 de locuri pentru pasageri (dintre care 12 sunt accesibile de la podea coborâtă), 3 uși, podea joasă. Modelul face parte din seria Solaris Urbino și este produs de către compania poloneză, în fabrica din Bolechowo (lângă Poznań) – modelul electric a început să fie produs din anul 1999, fiind updatat de mai multe varianta finală (livrată acum) este cea mai recentă, cu standardul de design finalizat în 2019.

 

Autobuzul electric Solaris Urbino 12 a fost premiat cu titlul „Autobuzul anului 2017”. Are două motoare electrice cu o putere maximă de 125 kW fiecare, instalate pe axa de acționare. Energia necesară pentru propulsarea acestora este stocată în bateriile Solaris High Energy cu o capacitate totală de 240 kWh.

 

Stațiile de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here