INVESTIȚIE PRIVATĂ – Într-o clinică din Maramureș va fi instalat pentru prima oară în România echipamentul revoluționar de rezonanță magnetică, care reduce la jumătate timpii de scanare a pacientului

0
647

SĂNĂTATE – BORȘA. Într-o clinică din județul Maramureș va fi instalat pentru prima oară în România echipamentul revoluționar de rezonanță magnetică dezvoltat de Divizia de sănătate a Siemens (Siemens Healthineers), prin care medicii pot obţine imagini mult mai clare, iar pacienţii au un disconfort mult mai mic în timpul procedurii.

 

Echipamentul de rezonanţă magnetică Magnetom Flow va fi instalat în iunie 2024 în clinica Dorna Medical din Borşa, localizată pe strada Floare de Colț nr.5, vis-a-vis de Spitalul de Recuperare.

 

Noul echipament medical, care utilizează tehnologii ce reduc zgomotul şi accelerează scanarea pacientului (timpii de scanare fiind reduși cu 50-60%), poate fi utilizat pentru o gamă largă de aplicaţii medicale, de la imagistica cerebrală şi a coloanei vertebrale până la cea cardiacă şi oncologică, iar capacitatea de scanare a echipamentului permite medicului să ofere un  diagnostic mai rapid şi mai precis, a subliniat dr. Roman Boca, fondator şi general manager al clinicii Dorna Medical.

În județul Maramureș, Dorna Medical are deschise două clinici, la Borșa și la Vișeu de Sus.

 

Importanţa informării: în acest moment, pacienţii din regiune trebuie să parcurgă peste 100 km pentru a beneficia de servicii de scanare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here