MODIFICARE – La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare se înființează zone tampon COVID-19 cu un total de 132 de paturi

0
965

STRATEGIE. La Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare va fi modificată prin redistribuire structura de paturi, înființându-se zone tampon COVID-19 pentru pacienți suspecți/confirmați. Măsura este temporară și a fost cerută de specialiștii în sănătate, fiind motivată prin faptul că un număr ridicat de pacienți infectați au nevoie de servicii de specialitate.

 

Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare este cea mai mare unitate spitalicească din județul Maramureș, având 1.010 paturi (920 de paturi de spitalizare continuă, 20 de paturi pentru însoțitorii minorilor și 70 de paturi de spitalizare de zi).

Prin noua măsură se reduce numărul de paturi din unele secții și se adaugă la secțiile în care se reorganizează/redimensionează zone tampon COVID-19 (în secțiile Chirurgie Generală, Medicină Internă și Pediatrie).
În urma reorganizării, zona tampon COVID-19 va totaliza 132 de paturi.

 

Conform noii redistribuiri, zonele tampon pentru pacienți suspecți/confirmați vor fi organizate astfel:

 

• Chirurgie Generală (etaj IV): 40 paturi

• Medicină Internă (etajele III și IX): 60 paturi (din care 10 paturi vor fi gestionate de către personalul din secția UPU-SMURD);

• ATI (etaj II – adulți și copii): 22 paturi

• Pediatrie: 10 paturi

 

Numărul de paturi va fi redus în secțiile/compartimentele Ortopedie-Traumatologie (cu 15 paturi, de la 50 la 35 paturi), Endocrinologie (cu 5 paturi, de la 10 paturi la 5 paturi), Reumatologie (cu 10 paturi, de la 15 la 5 paturi), Medicină Internă nonCOVID-19 (cu 13 paturi, din care 3 vor fi atribuite secției ATI COVID-19).

 

Spațiile destinate zonelor tampon COVID-19 au în componență spații de echipare/dezechipare, săli de tratament, saloane pacienți și spații auxiliare. De asemenea, circuitul pentru internare al pacienților din UPU în zonele tampon suspecți/confirmați COVID-19 se realizează cu un lift folosit exclusiv în acest sens.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here