A CONTESTAT SENTINȚA – Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, condamnată la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, a depus apel

0
951
Sorina Pintea

APEL – SORINA PINTEA. Fosta ministru al Sănătății Sorina Pintea, condamnată la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), a depus deja apelul la Tribunalul Cluj, contestând sentința pronunțată pe fond în 26 aprilie 2024. Apelul a fost depus și înregistrat chiar în ziua pronunțării hotărârii în primă fază procesuală.

 

Pe lângă pedeapsa cu închisoare, din care se deduce perioada de 7 zile în care Pintea a fost reținută și arestată preventiv (29 februarie – 6 martie 2020), instanța a decis confiscarea sumei de 10.000 de euro (echivalent în lei la data de 20 decembrie 2019), menținerea sechestrului asigurător asupra a două terenuri extravilane (până la concurenţa sumei de 47.736 lei) și plata a 17.407 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

De asemenea, Pintea are interdicție timp de 3 ani de a fi aleasă în orice autorități, funcții publice și de a exercita funcţia de manager în cadrul unui spital public. Probele constând din suporturi optice, conţinând materialele rezultate din supravegherea tehnică, au fost conservate prin arhivare alături de dosarul cauzei la Tribunalul Cluj.

 

Cel mai probabil, apelul se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

 

Pintea a fost trimisă în judecată de DNA în urmă cu 4 ani (la 30 aprilie 2020), ea ocupând în acel moment funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

 

Conform rechizitoriului, Pintea a pretins și primit în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei firme sumele de 10.000 de euro (în 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (în 28 februarie 2020), care reprezentau 7% din valoarea contractului privind amenajarea blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean din Baia Mare. Conform procurorilor DNA, mita ar fi fost primită chiar în incinta Spitalului Județean din Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here