VICTORIA DINAINTEA DERBY-ULUI – CSM Sighetu Maramației a învins la Sântandrei și a urcat pe locul 2, iar în 3 mai joacă acasă cu contracandidata la calificarea în semifinala barajului de promovare, Olimpia Satu Mare

0
401

FOTBAL – PLAY-OFF LIGA III-A. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, pe Stadionul Crișul din Sântandrei (jud. Bihor), în meci contând pentru etapa a 5-a a play-off-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal, ACSC Crișul Sântandrei a pierdut, cu 0-1 (0-1), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat la centru de Dragoș Pîrîu din Curtea de Argeș, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Sântandrei) și 3 (Sighetu Marmației).

 

În sezonul regulat, Crișul s-a impus în ambele meciuri, cu 2-1 (0-1) la Sighetu Marmației și cu 2-0 (1-0) la Sântandrei, iar în primul meci din play-off sighetenii au câștigat pe teren propriu cu 2-0 (0-0). Echipe relativ egale valoric, cu același număr de puncte, 34 (sunt diferențiate de golaveraj), oaspeții pornind mai bine în acest play-out.

 

Ambele cluburi vizează al doilea loc în serie, ocupat acum de CSM Olimpia Satu Mare aflată la doar 2 puncte distanță înaintea acestei etape, care le-ar da șansa disputării primei faze a barajului de promovare (în care ar urma să se confrunte cu echipe mult mai bine finanțate, respectiv Gloria Bistrița-Năsăud sau Unirea Ungheni, primele clasate în Seria a 9-a, ultima echipă având un parcurs perfect în play-off: 4 victorii din 4 meciuri).

 

Oaspeții reușesc să deschidă scorul în min. 37, prin Alexandru Iulian Zaharia (23 de ani), jucătorul adus la începutul sezonului de la CSM Adjud marcând din pasa tânărului ghanez Emmanuel Mensah (jucătorul de 19 ani împrumutat de la CFR Cluj a fost unul dintre cei mai buni de pe teren), gol care avea să fie unicul eveniment care a schimbat tabela de marcaj în prima repriză. Se intră la vestiare cu CSM Sighetu Marmației în avantaj minim: 0-1.

 

În min. 58, antrenorul George Zima îl înlocuiește pe Șofroni cu Simion (schimbare tactică: Șofroni avea un cartonaș galben). Min. 77, bihorenii fac o dublă schimbare (ultimele modificări în formație la care mai au dreptul), forțând egalarea: intră Pașca și Balogh în locul lui Popescu și Sorian – în acest timp, la Satu Mare gazdele de la Olimpia conduc liderul SCM Zalău cu 2-1, rezultat care menține clasamentul neschimbat. Min. 80, Turcan trage de la distanță, chiar lângă bara din dreapta lui Berințan, dar portarul sighetenilor este la post și respinge în corner. „Centralul” Pîrîu a fost darnic cu cartonașele galbene, a arătat 8 asemenea avertismente (5 sighetenilor și 3 bihorenilor), unele complet gratuit.

 

Se intră în minutele de prelungiri (4 minute indică arbitrul Pîrîu). Oaspeții joacă la șicane, la menținerea rezultatului, gazdele aleargă după egalare, dar precipitat, fără pic de luciditate.

 

Mai sunt 2 minute și antrenorul Zima face o triplă schimbare, la trecerea timpului: intră pe teren Bor, Buciuman și Anchidin. Se fluieră finalul: victorie a sighetenilor, încă 3 puncte acumulate și, din fericire pentru suporterii din Maramureș, CSM o egalează la puncte pe Olimpia, pentru că în meciul de la Satu Mare SCM Zalău a egalat în ultimul minut Olimpia: 2-2. În 3 mai, La Sighetu Marmației urmează o bătălie (sportivă) aproape decisivă pentru calificarea la barajul de promovare.

 

* ACSC Crișul Sântandrei – CSM Sighetu Marmației: 0-1 (0-1), a marcat Alexandru Iulian Zaharia (min. 37).

 

În urma victoriei, CSM Sighetu Marmației urcă pe locul 2, cu 37 de puncte, câte are și ocupanta locului 3, Olimpia Satu Mare (sunt diferențiate de golaveraj). În 3 mai, sighetenii joacă pe teren propriu chiar cu CSM Olimpia Satu Mare și, în cazul unei victorii, are ocazia să se distanțeze de principala contracandidată la calificarea în semifinala barajului de promovare în Liga a II-a.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here