VICTORIA DIN PRELUNGIRI – Minaur Baia Mare a învins la Satu Mare echipa suporterilor Olimpia

0
1687

FOTBAL – PLAY-OUT LIGA III-A. Marți, 7 mai 2024, pe Stadionul Someșul din Satu Mare, în meci contând pentru etapa a 7-a a play-out-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare a pierdut, cu 0-1 (0-0), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Vladimir Andrei Nagy din Măhăceni (jud. Alba), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 9 (Satu Mare) și 7 (Baia Mare).

 

Derby-ul Nordului, cum îl numesc sătmărenii, a ajuns la stadiul deplorabil al luptei pentru salvarea de la retrogradarea în divizia județeană (Liga a IV-a), oaspeții reușind mai rapid să remonteze situația catastrofală din sezonul regulat și să iasă temporar din zona fierbinte. O zonă fierbinte care în Seria a 10-a mai are de stabilit o singură retrogradată, după ce Minerul Ocna Dej a renunțat la campionat și, implicit, este una din cele două echipe retrogradate în Liga a IV-a.

 

Olimpia, echipa suporterilor sătmăreni, încearcă și ea un reviniment, reușind o victorie în etapa precedentă, tot cu 2-0, cu cealaltă echipă angrenată în lupta pentru menținerea în Liga a III-a, Sănătatea Cluj. Băimărenii sunt singura echipă neînvinsă în play-out (4 victorii și 2 egaluri), după ce în pauza competițională au schimbat o echipă întreagă (12 transferuri, un efort financiar pentru clubul susținut preponderent din bugetul orașului).

 

Vreme frumoasă, teren bun (chiar foarte bun pentru standardele Ligii a III-a), circa 700 de spectatori la Satu Mare. Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început meciul cu următorul 11: Breban – Mureșan, Lazăr, Simion (cpt.), Csiszer – Matei, Vitan, Stănescu, Ștefănescu – Cândea, Batin. Exact aceeași echipă de început ca și în etapa trecută, câștigată de băimăreni pe teren propriu, cu 2-0 (cu Lotus Băile Felix).

 

Băimărenii, ceva mai experimentați decât tânăra echipă sătmăreană (cu o medie de vârstă de 22,7 ani), au reușit să închidă toate portițele atacanților echipei gazdă și să mențină după primele 45 de minute rezultatul de la începutul jocului: 0-0.

 

Și repriza a II-a se dispută într-un ritm mai scăzut, poate și pentru că Sănătatea Cluj stă (trebuia să joace cu retrasa Minerul Ocna Dej) și un egal le mulțumea pe ambele echipe, clujenii urmând să coboare pe celălalt loc retrogradabil, poate și pentru că a început să plouă, cert e că în min. 58, Danciu încearcă o revigorare printr-o dublă schimbare, Serediuc și Orosz în locul lui Ștefănescu și Cândea. Mai intră pe final Bogdan Pop în locul lui Raphael Stănescu, dar meciul intră în prelungiri și se îndreaptă spre un egal echitabil.

 

… și când nimeni nu se mai aștepta și când mai toți se întrebau motivația lui Danciu de al menține pe teren pe veteranul Paul Batin, vârful băimărenilor înscrie golul victoriei în min. 90+2, aducând încă 3 puncte oaspeților care sunt foarte aproape de a scăpa și matematic de retrogradare. De neînțeles gafa FRF care la scurt timp după finalizarea meciului au dat ca rezultat scorul de 2-0 pentru Olimpia și clasamentul întocmit în urma acestui rezultat.

 

* SC Olimpia MCMXXI Satu Mare – CS Minaur Baia Mare: 0-1 (0-0), a marcat Paul Batin (min. 90+2)

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 7 (locul 3 în play-out), cu 31 de puncte – Lotus Băile Felix are 32 de puncte (în această etapă a încheiat la egalitate, 2-2, în deplasare cu Victoria Carei, care are 33 de puncte). În etapa următoare, a 8-a, antepenultima, Minaur joacă la Baia Mare, vineri, 10 mai, cu Victoria Carei (locul 5 – primul din play-out).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here