RĂSTURNARE DE SITUAȚIE – Tribunalul Maramureș a schimbat hotărârea Judecătoriei Sighetu Marmației și i-a dat dreptul să candideze lui Vasile Tivadar (PNCR), deși Parchetul a deschis două dosare penale pentru fals și uz de fals

3
10040
Vasile Tivadar

ALEGERI LOCALE 2024 – SIGHETU MARMAȚIEI. Marți, 7 mai 2024, Tribunalul Maramureș a schimbat în totalitate hotărârea din 3 mai 2024 a Judecătoriei Sighetu Marmației, care a infirmat decizia Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Sighetu Marmaţiei de a admite candidatura lui Vasile Tivadar (PNCR) la funcția de primar în municipiul din Maramureșul istoric.

 

Practic, astăzi, instanța județeană a admis apelul lui Tivadar, a schimbat decizia Judecătoriei Sighetu Marmației și a păstrat hotărârea BEC Sighetu Marmației de admitere a candidaturii lui Tivadar la funcția de primar. Implicit, BEC Sighetu Marmației trebuie să revizuiască lista definitivă a candidaților, prin includerea (menținerea) lui Tivadar pe aceasta.

 

Decizia Tribunalului vine în pofida faptului că în instanța de fond, magistratul de caz a admis că deși în opisul de susținători ai candidatului Tivadar înregistrat de BEC Sighetu Marmației figurează ca fiind depuse 58 de file de semnături, în dosarul acestuia există doar 31 de file de semnături – practic, Tivadar a fost înregistrat de locțiitorul BEC Sighetu Marmației cu 580 de semnături, dar BEC nu a putut să prezinte instanței decât 310 semnături, susținând că nu știu ce s-a întâmplat (numărul de semnături minim obligatoriu pentru municipiul Sighetu Marmației este de 500, cu 190 mai multe decât există acum în dosarul respectivului candidat).

 

Mai mult, pentru că numeroase semnături sunt suspecte că ar fi false (există persoane care ar deține, conform listelor de semnături de susținere a lui Tivadar, peste 100 (!) de cărți de identitate expirate, cărți de identitate cu serii care încă nu au fost emise, adrese lipsă, persoane decedate – exemplu: Gheorghe Pop, decedat din anul 2023 -, persoane plecate din localitate de câțiva ani, persoane care apar ca fiind semnatari, dar care declară nu au semnat – exemplu: fostul șef al Poliției Municipiului Sighetu Marmației, Gheorghe Bora), în speță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a deschis două dosare penale pentru fals și uz de fals, precum și pentru verificarea modului în care reprezentanții BEC Sighetu Marmației și-au îndeplinit atribuțiile la care îi obligă legea.

 

Totuși, în urma evidențelor rămâne evidența declarată astăzi de instanța de judecată (Tribunalul Maramureș): Tivadar poate candida la funcția de primar al municipiului Sighetu Marmației, candidatura este validă, totul este în regulă. Ura și gară!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Faptul demonstrează încă o dată că în România Justiția și politica sunt conduse din culise de către Securitate, în beneficiul foștilor ei informatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here