AU PIERDUT – CSM Sighetu Marmației, învinsă categoric la Zalău, a pierdut locul care asigură prezența în semifinala barajului de promovare

1
756

FOTBAL – PLAY-OFF LIGA III-A. Marți, 7 mai 2024, pe Stadionul Municipal din Zalău, în meci contând pentru etapa a 7-a a play-off-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal, SCM Zalău a câștigat, cu 4-1 (2-1), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat de o brigadă din Botoșani avându-l la centru pe Viorel Mihai Haivas, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 1 (Zalău) și 2 (Sighetu Marmației).

 

Scriptic, derby-ul play-off-ului (în contextul disputei dintre primele două echipe din clasament), faptic gazdele sunt deja calificate în semifinala barajului pentru promovare în Liga a II-a, a fost un meci mai important pentru sigheteni decât pentru zălăuani, aceștia luptând cu CSM Olimpia pentru cel de-al doilea loc care asigură prezența în semifinale (înaintea etapei cele două echipe erau la egalitate de puncte), sătmărenii jucând în această etapă pe teren propriu, cu posibilitatea de a face rocada în clasament cu sighetenii.

 

Numai că oaspeții porneau cu un ascendent moral chiar asupra liderului, poate și blazat că indiferent de rezultatele ultimelor 3 etape va încheia pe locul 1, la distanță de restul competitoarelor (Zalăul avea 52 de puncte înaintea etapei, față de 38 de puncte câte aveau sighetenii și sătmărenii și 34 de puncte câte au adunat bihorenii de la Crișul). Ascendentul moral al oaspeților era dat de ultimele două rezultate din meciurile directe, ambele disputate în play-off, 0-0 la Zalău și 3-2 la Sighetu Marmației.

 

Antrenorul George Zima a început partida cu următorul 11: Berinţan – Simion, Pedro, Ndiaye, Tomşa, – Abdullah, Deivid, Şofroni, Zaharia - Mensah, Mitruscsak.

 

Și acum, echipa antrenată de George Zima a reușit o rapidă deschidere de scor, prin același golgheter Emmanuel Mensah, tânărul ghanez învingându-l din penalty în min. 11 (fault comis de fundașul central sârb Dejan Uzeleac) pe David Poptean (18 ani), tânărul portar al zălăuanilor împrumutat la începutul campionatului de la echipa a doua a FCSB: 0-1. În min. 17, sighetenii ratează desprinderea, șutul lui Mitruscsak fiind respins în extremis de Poptean. În min. 18, gazdele au penalty, dar Berințan apără șutul lui Raoul Cristea.

 

Gazdele reacționează și după o presiune de 20 de minute, Samuel Zimța, mijlocașul central cu dublă cetățenie, română și italiană (și-a făcut junioratul la Inter, Virtus Entella și Brescia – a fost adus la Zalău la începutul acestui sezon, de la Viitorul Șimian, echipă din Seria a 7-a a Ligii a III-a), reușește egalarea, șut senzațional, sub bară, de la semidistanță.

 

Iar când toată lumea se gândea la pauză, SCM Zalău înscrie din nou, prin fostul prim-divizionar Stefan Nikolić (34 de ani), vârful de atac muntenegrean care are și o prezență în naționala țării sale (este drept, în 2012, perioadă în care a câștigat și titlul de campion național cu Steaua) reluând cu capul, imparabil, o lovitură de colț. Așadar se intră la vestiare cu 2-1 pentru gazde. Frustrant pentru sigheteni. În celălalt meci, la pauză, CSM Olimpia Satu Mare – Crișul Sântandrei: 0-0, rezultat care o urcă pe Olimpia pe locul 2 (însă cel mai probabil sătmărenii se vor impune până la final).

 

În repriza secundă, debut cum nu se poate mai rău pentru sigheteni, liderul distanțându-se în urma golului marcat în min. 47 de atacantul central al zălăuanilor Raoul Cristea, jucător împrumutat de la Concordia Chiajna (Liga a II-a), care a șutat de circa 16 metri, nemarcat: 3-1. Meciul se scurge spre final… la Satu Mare, atacantul malian Moussa Samake a marcat pentru gazde, așa cum anticipam la pauză, și Olimpia are 3 puncte peste CSM Sighetu Marmației.

 

La Zalău, scorul ia proporții, veteranul Sergiu Pop (33 de ani) – astăzi s-a adeverit perfect proverbul cu „Cine n-are bătrâni…” – marchează pentru 4-1 (din nou gol reușit printr-un procedeu tehnic spectaculos, lob). Iar la final, desăvârșirea dezastrului: Cristea reia mingea revenită din bară în urma unui nou lob al lui Sergiu Pop și marchează în min. 89, semnând dubla, iar Sergiu Pop îl imită în minutele de prelungiri, marcând cu capul, și SCM Zalău se impune cu un categoric 6-1. Cea mai drastică înfrângere a sighetenilor din acest campionat. După ce au avut 1-0. Cine-ar fi crezut? La Satu Mare, Olimpia a câștigat cu 2-0 (a marcat și Nandor Pop, în min. 70).

 

* SCM Zalău – CSM Sighetu Marmației: 6-1 (2-1), au marcat Samuel Zimța (min. 32), Stefan Nikolić (min. 45+2), Raoul Cristea (min. 47, min. 89), Sergiu Pop (min. 64, min. 90+1) / Emmanuel Mensah (min. 11).

 

În urma înfrângerii, CSM Sighetu Marmației coboară pe locul 3 în clasament și în acest moment este în afara locurilor care asigură prezența în semifinala barajului de promovare. În etapa următoare, penultima a play-off-ului, sighetenii joacă pe teren propriu, în 11 mai, cu ACSC Crişul Sântandrei (locul 4), iar în ultima etapă se deplasează pe terenul vecinilor din Satu Mare, pentru meciul de final de campionat, cu Olimpia, rivala la accederea în semifinala barajului de promovare în Liga a II-a.

 

* Foto: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here