POLIȚIA ELECTORALĂ – „Țiganiada” de campanie a primarului interimar Doru Dăncuș (PSD), cu scenă și cântăreți între blocurile din Baia Mare, oprită de Poliție pentru că nu era autorizată: într-un oraș nelegiuit, jupânul face ce vrea

7
3085

BAIA MARE – „ȚIGANIADA ELECTORALĂ”. Miercuri, 8 mai 2024, la ora 20.00, în parcarea supermarketului Lidl de pe strada Grănicerilor din Baia Mare, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș (viceprimarul în funcție desemnat să îndeplinească cu titlu interimar atribuțiile de primar al urbei), și-a montat scenuca electorală, a convocat electoratul volatil din comunitatea rromă, a împărțit niște șpăgi electorale din camion (dulciuri și băuturi energizante), ca refugiaților din Gaza, înșirați cu mâna-ntinsă la stăpânii în veste roșii cu trei trandafiri, și a încins un chef cu lăutari tocmiți. Ca la țară.

 

De ce s-a întâmplat această rușine în Baia Mare? Pentru că Doru Dăncuș, un ins uitat cu girul celor doi consilieri locali UDMR (care au refuzat să-și asume o debarcare a sa, indiferent de explicațiile lor de astăzi) la conducerea urbei după fuga din țară a coruptului său șef, Cătălin Cherecheș, atât poate: o campanie în care, după modelul Anghel din 1993, a rămas încremenit în timp, întorcându-se în urmă cu mai bine de 30 de ani, când șușanalele folclorice țineau capul de afiș al campaniilor electorale, pe principiul antic „Panem et circenses” (Pâine și circ).

 

… „le dăm ceva, băgăm niște muzică dată tare, îi prostim pe proști”. Altceva ce să facem, dacă atât ne duce capul, dacă atât putem? Numai că oamenii civilizați din zonă au chemat Poliția. Care Poliție i-a cerut autorizația (Comisiei de Ordine Publică) lui Dăncuș-organizatorul candidat și vânător de voturi din comunitatea volatilă, zis Doru-Scenă (vă dați seama că trăim într-un municipiu reședință de județ condus administrativ de un ins căruia i se spune Doru-Scenă?). Iar el nu avea nicio autorizație. Ca-ntr-un sat fără câini, a venit, a dispus montarea scenei, a boxelor, a dat startul împărțirii de către pesediști a pomenilor electorale (vezi Galeria foto de la finalul articolului), și-a ținut discursul „Votați-mă pe mine”, a dirijat fina-cântăreață (soția primarului din Ulmeni, Lucian Morar) să-nceapă cheful și rromii dansul. În parcare la Lidl! Ca la Chelința.

 

Cheful a fost oprit înainte de ora 21, după venirea Poliției, care i-a împrăștiat pe volatili spre locuințe, iar pesediștilor le-a dispus să-și strângă catrafusele și să plece. Ceea ce s-a întâmplat. Din fericire, astăzi se încheie perioada preelectorală, fiind ultima zi în care se pot împărți pomeni, se pot magnetiza electorii volatili cu șușanale muzicale etc. De mâine începe campania electorală, iar competitorii sunt obligați să respecte legea: afișaj doar în locurile autorizate (sunt 21 în Baia Mare), campanie în mass-media, distribuire de mesaje electorale în cutiile poștale. Până acum „s-a rupt hamu’”, ca-n orice oraș dintr-o țară bananieră, ca-n orice oraș părăsit în care jupânul face ce vrea el. Pentru că e jupân.

 

UPDATE. În privința faptului semnalat în acest articol, IPJ Maramureș a precizat: “Polițiștii municipiului Baia Mare au intervenit aseară, în urma unei sesizări prin S.N.U.A.U. 112, pe b-dul Regele Ferdinand, unde mai multe persoane ar ocupa ilegal spațiul. Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea încălcării prevederilor Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”. Deci, așezați-vă liniștiți la locurile voastre, Poliția verifică o evidență (adunare electorală fără autorizația Comisiei de Ordine Publică, fapt recunoscut public chiar de candidatul Dăncuș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. ALOOOOOOO !!!!! Domnu CIOLACU, dati jos ochelarii de soare, oare astfel de manifestari caracterizeaza acest mega partid, oare acest gen de campanie cu scena lui Dorel, cu tarafu si energizantele prin cartiere reprezinta „intelectualii’ din PSD ?????? Domnule Zetea ai adus acest partid la stadiul de mizerie l-ai coborat atat de jos incat urmeaza prafurile, urgiile si betiile pana la coma. ESTE CLAR !!!!! Ce campanie livrati asta ve-ti livra si dupa alegeri !!!! Cultura, intelectualitate si educatie pura !!!!! Felicitari domnule Zetea. Atata puteti atata livrati. Pacat ca cei din PSD judet si municipiu nu v-au dat un picior in dos pana acum ca sa va privatizati si sa va apucati de turnee cu Dorel si scena lui, a-ti face bani, la asta va pricepeti cel mai bine. Stiti cum se spune : „de la cap se impute pestele” in Maramures si Baia Mare, PSD-ul spre asta se indreapta. ALOOOOOOO!!!!!! Domnu CIOLACU !!!! Oare sa nu trimita Zetea si la Bucuresti scena lui Dorel si tarafu ???? Direct in Ferentari………..

  2. In comunitatea toxica si imorala creata de Catalin Chereches, un individ ca Dăncuș se simte ca o plătica, in apa epurata de la minele baimarene. Sa spargi orasul in cateva luni, mimand competenta administrativa dupa ce ai vegetat 3 ani, luand leafa degeaba, este tipic pentru sindicalistul, gambler si cu ifose de patron. Daca avea curaj sa-si puna cenusa in cap, sa iasa public si sa spuna: ” ierati-ma, in nemernicia mea am tradat cetatenii lingand mana lui Chereches care nu ma lasa sa fac nimic. El a furat nu eu, el are n-spe apartamente mita de la imobiliaristi, in timp ce eu stau in chirie” poate era credibil. Plus stersul la gura cu hartie igienica, reteta Rebengiuc. Dar Dăncuș este doar un faun care a reinceput sa dea raportul la ”mamițica” si sa faca parte din lapte si miere, marelui om care l-a facut urmasul lui.

  3. Dăncuș și-a făcut numărul cu care ne obișnuiește, nu-i problemă. Problema este poliția. Cum adică, sună un cartier la 112 și echipajele stau și fac poze în timpul concertului. Domnul Morar răcnea din toți plămânii și polițiștii își dădeau coate. Dar dacă ne făceam singuri dreptate noi eram cei săltați!

  4. ar fi interesant sa se dea niste amenzi usturatoare, dar pe persoana fizica, nu pe partid, ca sa nu le platim tot noi … ca sa ne aducem aminte in ce tara traim, si ce incompetenti avem la conducere, nu uitati ca toate partidele politice primesc milioane de lei de la bugetul de stat anual – deci ei ne baga mana in buzunar pentru astfel de mizerii electorale … ne iau banii ne scuipa in fata, noi ii votam, ca mna, de ce sa fim mai destepti decat ei …despre Dancus ce sa zic, nu am suficienta lamaie in casa ca sa deschid subiectul …

  5. Bună ziua. Poliția nu a făcut mai nimic, a “intervenit” doar după ce Doru Dăncuș a anunțat că pleacă, atunci au ajuns și polițiștii “triumfători”. În rest, au stat și au asistat la concert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here