E BINE Ș-AȘA? – Principalii candidați PSD și-au dat sediu de campanie sub motivația falsă că ar fi cabinet parlamentar și l-au operaționalizat, deși nu a fost aprobată închirierea spațiului

0
916

PUȚIN S-AU GRĂBIT. La parterul blocului nr. 62 de pe Bulevardul Republicii din Baia Mare (vis-a-vis de SRI), municipalitatea deține mai multe spații, pe care le utilizează preponderent pentru închirierea ca sedii politice (acolo au sediile AUR, PER, FD). Unele nu sunt ocupate, așa că luni, 29 aprilie 2024, viceprimarul pesedist Ioan Doru Dăncuș va propune Consiliului Local aprobarea închirierii unui spațiu vacant, cu suprafața utilă de 57,20 mp, către șeful său politic, deputatul Gabriel Valer Zetea.

 

Motivația oficială a închirierii este că acesta va avea utilitatea de cabinet parlamentar al președintelui PSD Maramureș. Până aici, vorba maramureșeanului, „tăt fain-frumos”. Problema este că acel spațiu este deja organizat ca sediu de campanie electorală al lui Zetea și Dăncuș, colantat ca atare, după cum se vede în fotografie.

 

Bine, înconjurat de jeg, așa cum e tot orașul a cărui salubrizare a fost predată de Cherecheș și apoi de locotentul său Dăncuș unei entități incapabile să presteze curățenia urbei. Dar, cu jegul aferent, spațiul a fost deja organizat ca sediu de campanie, fapta fiind evidență, deși hotărârea de închiriere nu a fost aprobată, așa cum am precizat, aceasta urmând să fie dezbătută doar luni, 29 aprilie 2024, de aleșii locali.

 

Însă nu acest detaliu nu a fost considerat un impediment, pentru că „pixul” e la candidatul PSD Dăncuș, așa că ocuparea spațiului de principalii candidați PSD a fost accelerată abuziv, „doar o să voteze marionetele din Consiliul Local, că n-au cum altfel”. Pentru respectivul spațiu de cabinet parlamentar (scriptic), în fapt sediu de campanie PSD, deputatul PSD Zetea va plăti urbei o chirie de circa 700 de lei/lună, din banii primiți de la stat cu această destinație, ca și oricare alt parlamentar (c-astea-s prețurile derizorii stabilite de aleșii locali pentru sediile de partide și de cabinete parlamentare din Baia Mare, pentru că pot și pentru că-i doare-n cot de spațiile și banii orașului).

 

O subliniere: fiecare partid, fiecare parlamentar au dreptul să solicite pentru închiriere un spațiu administrației locale, iar aceasta poate (dacă are) să soluționeze pozitiv cererea. De pildă, în urmă cu exact două luni, tot pesedistul Dăncuș a virat consilierilor locali o propunere, acceptată de aceștia, de închiriere a unui spațiu de 30 mp pentru cabinetul parlamentar al deputatului PSD Gheorghe Șimon (pe Bulevardul Republicii nr. 18, undeva lângă televiziunea locală Canal 7) – chiria este de circa 375 lei/lună (aproximarea este cauzată de faptul că sumele stabilite sunt în euro și sunt calculate la cursul valutar BNR din ziua încheierii contractului).

 

Practic, scrierea nu acreditează ideea unei închirieri ilegalale a respectivului spațiu, ci menționează un abuz instituțional săvârșit de viceprimarul cu atribuții de primar Dăncuș, care și-a dat un sediu de campanie sub masca unui cabinet parlamentar și l-a operaționalizat înainte ca propunerea să fie legalizată (respectiv aprobată de consilierii locali). Atât. Un detaliu. E presiune mare, legea… „dă-o mă-ncolo de lege, de lege ne arde nouă acum când e deranjul electoral cât casa?”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here