OFICIAL – Mircea Dolha candidează pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare: află partidul din partea căruia va candida

1
1988
Mircea Dolha

UN NOU CANDIDAT LA PRIMĂRIA BAIA MARE. Mircea Dolha (54 de ani), fost viceprimar (în perioada 1 mai 2008 – 28 ianuarie 2011), fost primar interimar al municipiului Baia Mare (în perioada 25 martie – 12 mai 2010) și fost deputat de Maramureș (în mandatul 2012-2016) și-a anunțat candidatura la alegerile din 9 iunie 2024 pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ.

 

Dolha, care la începutul acestui an și-a anunțat revenirea în politică la partidul în care a început parcursul, PSD, însă luna trecută a părăsit formațiunea social-democrată, chiar înaintea unui congres în care urma să fie ales președinte al PSD Baia Mare, acreditând ideea unor disensiuni ireconciabile cu conducerea PSD Maramureș.

 

Acum, Dolha a luat decizia finală, urmând să candideze la alegerile din 9 iunie 2024 pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare din partea  Partidului Național Conservator Român (PNCR), condus din decembrie 2023 de europarlamentarul Cristian Terheș. La nivel județean, PNCR este condus de Mihai Ropan, fiul primarului liberal din Coroieni (formațiunea județeană a fost fondată la 2 februarie 2024).

 

Până acum, pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare și-au anunțat candidaturile 13 persoane (este un record în istoria politico-administrativă a municipiului reședință de județ): Ionel Bogdan (PNL), Doru Dăncuș (PSD), Brian Cristian (Alianța Dreapta Unită USR & PMP), Costel Pîrvănoiu (AUR), Papp Zsolt Istvan (UDMR), Cristian Anghel (FD), Liviu Marian Pop (PUSL), Claudiu Gheorghe Filip (PV), Călin Herțeg (AD), Mircea Cirț (VN), Sever Ciucă (PER), Sergiu Zainea (independent) și Mircea Dolha (PNRC). Cel mai probabil va mai avea candidat pentru funcția de primar și SOS (în persoana Bogdan Hodorogea).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. În sfarsit!
    Asadar baimarenii au ce vota! Mircea Dolha a lansat actuala echipa liberala care azi doreste exclusivitate la butoanele puterii.El cunoaste Baia Mare cu bune cu rele ca un profesionist si are soluțiile pertinente pentru a da satisfacții celor care vor binele urbei de pe Râul Domnițelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here