INVESTIȚIE DE 6 MILIOANE DE LEI – Unul dintre cele mai mari licee tehnologice din Maramureș intră în reabilitare

1
5270

INFRASTRUCTURĂ EDUCAȚIE – SIGHETU MARMAȚIEI. Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației (fostul Liceu Mecanic și Grup Școlar pentru Industrie Mică și Prestări Servicii) intră în reabilitare, proiectul prevăzând lucrări de reabilitare termică, de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat, precum și de instalare a unor sisteme alternative cu eficiență energetică de producere a energiei electrice și/sau termice. Valoarea estimată a proiectului este de aproape 6 milioane de lei (exact: 5.928.311,20 lei, sumă care include TVA).

 

Lucrări de reabilitare se vor executa la toate cele 3 corpuri de clădiri, precum și la sala de sport, atelier și ghereta de pază și vizează creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile instituției de învățământ.

 

Contractul de circa 6 milioane de lei a fost introdus în licitație de administrația municipiului Sighetu Marmației, controlată de edilul Vasile Moldovan (PSD), prevede proiectare și execuție și va fi atribuit pe criteriul cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală de 40%, experiența profesională a unor experți-cheie 20%, termenul de finalizare a proiectării și a lucrării 20%, perioada de garantare a lucrării 20% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani). Data limită pentru ofertare este 20 ianuarie 2024.

 

Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației a fost înființat în anul 1974, este unul dintre cele mai mari licee tehnologice din Maramureș și în 2018, în cadrul Galei europene a „Premiilor de excelență în domeniul educației și formării profesionale” (EFP), a fost declarat Școala Antreprenorială a anului, într-o gală organizată la Viena (Austria) de Junior Achievement Europe (premiul a fost acordat de comisarul european Marianne Thyssen „pentru implementarea programelor de educație antreprenorială și promovarea acestui spirit de gândire antreprenorial”).

* Foto: @Liceul Tehnologic Marmația

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Reabilitare, reabilitare dar retehnologizare ??? Elevii au nevoie de utilaje moderne ,scule , accesorii și materiale ca , să poată învăța meserie.! Ghereta mai poate aștepta!😃 Cum se toacă banii! Parcă PDL făcea sali de sport și școli prin sate în care erau 5, 10 elevi!🤣😂🤣 Mari gânditori (consilieri) prin partidele astea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here