FAPT – Pentru conectarea a peste 5.100 de băimăreni din Firiza, Blidari și Valea Neagră la gaze naturale este necesară prelungirea cu 27 de kilometri a rețelei de distribuție și… 33 de milioane de lei

0
578

DECIZIE OFICIALĂ. Municipalitatea Băii Mari a aprobat devizul general (estimativ – rezultat din documentația tehnico-economică a Studiului de fezabilitate) pentru realizarea sistemului inteligent de distribuție, stocare și transport al energiei, obiectiv pe care intenționează să-l realizeze în cazul în care obține finanțarea necesară prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (program finanțat de stat, prin Ministerul Dezvoltării – proiectul a fost depus spre finanțare).

 

Potrivit documentului citat, investiția ar necesita o finanțare totală de… peste 33 de milioane de lei (exact: 33.040.529,09 lei). Proiectul prevede conectarea la rețeaua de gaze naturale a 1.461 de gospodării (cu peste 5.100 de cetățeni) situate în cartierele-sate ale Băii Mari, respectiv Firiza, Blidari și Valea Neagră, singurele din municipiu neconectate la rețea, încălzirea și prepararea apei calde fiind realizată preponderent cu combustibil solid (lemn, biomasă).

 

Pentru acest deziderat, trebuie construită o rețea de distribuție a gazului cu o lungime de circa 27 kilometri. Și, evident, banii: 33 de milioane de lei. Proiectul este realizabil doar dacă se-ndură statul, pentru că orașul e sărac lipit pământului, fiind adus în pragul falimentului de fostul edil condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție, Cătălin Cherecheș.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here