VREMEA ÎN MARAMUREȘ – Ninsori și minime termice de -12 grade Celsius, zăpadă frământată în Pasul Prislop

0
489

VREMEA ȘI TRAFICUL RUTIER. În acest moment, în Maramureș cerul este preponderent acoperit, fulguiește în zonele joase și în zona montană ninge. Stratul de zăpadă măsura până la 60 cm la stația meteo Iezer, 47 cm în Pasul Gutâi, 44 cm la Băiuț, 42 cm la Cavnic, 34 cm în Baia Borșa, 31 cm la Poiana Borșa, 26 cm la Târgu Lăpuș, 17 cm la Ocna Șugatag, 16 cm în Baia Mare, 15 cm la Sighetu Marmatiei.

 

Duminică, în Maramureș vremea se menține rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări locale ziua, iar pe crestele montane va viscoli ninsoarea sau spulbera zăpada.

 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în județul Maramureș între -3 grade Celsius și -1 grad Celsius, iar temperaturile minime vor oscila între -10 grade Celsius și -12 grade Celsius, izolat mai coborâte în depresiuni. Izolat vor fi condiții de ceață, asociată cu depunere de chiciură.

 

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din Maramureș au fost ușor variabile, dar nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Lăpuș, Nistru, Suciu și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara, Suciu și Lăpuș.

 

Situația traficului rutier în Maramureș

 

Traficul rutier se desfășoară în județ în condiții de iarnă. Vizibilitatea în trafic este bună. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și umed, cu exceptia DN18, în Pasul Prislop, unde între km 156 și km 181 stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

 

S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 21 de utilaje și s-au împrăștiat 237 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. În zona de munte sunt tronsoane de drumuri unde pe partea carosabilă se găsește zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 38 de utilaje și s-au răspândit 689 tone de material antiderapant. În zonele de deal și de munte s-a lucrat cu utilaje pentru lărgirea părții carosabile, a mai precizat CJSU Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here