TRASEISMUL CA BOALĂ INCURABILĂ – Fostul țărănist Radu Ardelean și-a învins șeful politic, pe Dăncuș, la oportunism: a trecut într-o săptămână prin trei partide, frânând la PSD

3
1288
Radu Ardelean

CE VĂ MÂNĂ PE VOI ÎN „LUPTĂ”, MĂI BĂIEȚI DEBUSOLAȚI? La fel ca și șeful său politic Doru Dăncuș, care a pozat candidat AUR timp de două săptămâni și apoi a defectat la PSD fără nicio umbră de remușcare, și consilierul local PNȚCD Radu Ardelean a reușit să o șteargă de pe barca țărănistă ciuruită de oportuniști ca el și să-și facă vreo două-trei poze în postură de candidat PER. Bătându-l pe Dăncuș la oportunism, Ardelean n-a stat mai mult la ecologiști decât stă în câmpul vizual uman Siding Spring, campioana cometelor viteziste, după care a ușchit-o în PSD, la chemarea străbunului Dăncuș, care i-a promis că-l convinge pe Zetea să-i livreze veșnicului său subaltern un loc eligibil pe lista PSD de consilieri locali.

 

De bucurie că are această neasemuită șansă de a-și menține pentru al treilea mandat consecutiv scaunul din Consiliul Local, care a luat deja forma propriilor fese, fostul țărănist, fostul ecologist și actualul social-democrat Radu Ardelean a smuls din țâțâni ușa sediului verde de pe B-dul Republicii, unde mare lucru nu putea face, că se vedea de peste drum, și a zbughit-o-ntr-un suflet să-mpartă vânzătoarelor din Center pliante cu viitorul său șef, Zetea. Însoțit de mentorul său Dăncuș, firește. Deja simțea pesedist. Mă mir că nu și-a luat un tricou roșu, cu secera și ciocanul sau cu chipul lui Iliescu surâzător sub care tronează inscripția „A star can never die – Michael Jackson”.

 

Astfel, în doar 7 zile, în dreptul acestui tânăr traseist politic Radu Ardelean au apărut, rând pe rând, PNȚCD, PER, PSD. Fără nicio legătură doctrinară între ele. De altfel, un bătrân traseist politic m-a sfătuit să nu mai scriu despre câte-un politruc din acesta care își plimbă prin mai multe partide praful de pe pantofii scumpi cumpărați din leafă de bugetar: „Lăsați-o p-asta cu doctrinele, mergi cu puterea că asta e… Tot scrieți de traseistul politic… Nu mai e așa. Și râde lumea de noi când ducem gunoiul, domnule!”. Doar că ei nu duc gunoiul la tomberon, ci îl poartă mereu asupra lor. Ca umbra.

 

Până la urmă, pentru acest tip de indivizi nu mai contează dosul pe care-l lustruiești, umărul de pe care periezi cu mânuța servilă o scamă imaginară. Contează doar deznodământul: păstrarea funcției administrative și a sinecurii dobândite prin aceasta (o funcție plătită bine din bani publici, pentru care nu faci mare lucru, decât verifici cardul în ziua de leafă).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Am mai comentata despre acest ,,hopa mitica ,, local .
    Asta nu se trezeste in acelasi partid, in care adoarme seara…
    Un trepadus ahtiat dupa sincure cu limba fina…pt dosuri propulsatoare in posibile functii.
    Daaar de la atata dat cu organul papilogustativ prin/peste rotunjimile dorsale al ceor care-i hotatarsc destinul politic, s-ar putea sa i se aspresca si sa nu mai fie placut nimanui tratamentul ,,lingua in dos,, slogan , dupa care se conduce in viata acest țopăitor politic.
    Un tradadator, ramane un tradator…
    Iubesc tradarea dar nu si pe tradatori… spunea PLUTARH ( scriitorul MORALIST grec) .
    Dar ARDE lean….nu cred ca stie de aceasta zicere, emisa de acum mai bine de 2000 de catre acest intelep grec.
    Dar intra sub incidenta ei in totalitate …ca multi altii care si-au vandut caracterul si omenia pe 2 poli in aceste zile de ,,dezorientare politica,,…ei cica se orienteaza…

  2. Se învârte ION RAȚIU în mormânt de ce lichele se dau țărăniști pentru un scaun cu indemnizație de ședință și multe contracte cu bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here