IDENTITĂȚI – Află cine a câștigat contractul de 19 milioane de lei pentru reabilitarea a 6,6 kilometri de străzi din Sighetu Marmației

0
2112

SIGHETU MARMAȚIEI – INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Autoritatea publică locală din municipiul Sighetu Marmației, controlată de edilul Vasile Moldovan (PSD), a semnat în această lună un contract de aproape 19 milioane de lei (exact: 18.810.360,55 lei, sumă care include TVA) pentru proiectare și execuție a reabilitării a 7 străzi din urbe, care totalizează 6,6 kilometri (exact: 6.592 metri).

 

Banii provin în cea mai mare parte din finanțare nerambursabilă, derulată de stat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Contractul a fost câștigat de asocierea de firme Sebi Marc SRL & Nordic Design SRL. Leaderul de asociere, sereleul Sebi Marc înregistrat în Călinești, care are punct de lucru și în Sighetu Marmației și care este controlat de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc, este una dintre firmele de casă ale Primăriei locale, similară cu Construrom în Baia Mare, un soi de asfaltator al orașului.

 

În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 35,66 milioane de lei și un profit net de doar 717.690 lei (ceea ce ar însemna că firma lucrează cu o rată de profitabilitate de 2%, ca și Armata Salvării), indicatori financiari realizați cu 132 de angajați, dar și cu datorii de 21,36 milioane de lei.

 

Firma Nordic Design, asociat secundar, este înregistrată tot în Călinești, se va ocupa de partea de proiectare și este deținută de Marius Dorel Țiplea. În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de circa 720.000 lei și un profit net de 546.000 lei, indicatori financiari realizați cu un angajat.

 

Contractul a fost câștigat conform unei strategii clasice: trei oferte, două retrase, cea rămasă declarată conformă și câștigătoare. Conform proiectului investițional vor fi reabilitate străzile Eroilor (900 m), Zimbrului (1.402 m), Gheorghe Barițiu (393 m), Corbului (859 m), Târgului (2.230 m), Gării (648 m) și Pintea Viteazul (160 m). Lucrările trebuie finalizate într-un an (12 luni) și trebuie garantate 3 ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here