FAPT – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, misiune APCE în Macedonia de Nord și întâlnire cu Ministrul Justiției din Republica Moldova

0
146

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Reîntors recent dintr-o misiune APCE în Republica Macedonia de Nord, senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș a participat în 25 aprilie la  întrevederea comună a Comisiilor juridice ale Senatului și Camerei Deputaților cu doamna Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Justiției din Republica Moldova, aflată în vizită de lucru în România.

 

Toate misiunile APCE sunt onorante, dar și dificile, prin prisma reponsabilității de a fi reprezentant al Uniunii Europene, dar și al României. Am monitorizat cu deosebită rigurozitate respectarea reglementărilor în primul tur al alegerilor prezidențiale din Macedonia de Nord, în echipă cu președinta comisiei juridice din Parlamentul Republicii Albania doamna Klotilda Bushka, activitatea noastră fiind  apreciată atât de președintele delegației de observatori a UE cât și de autoritățile mecedoniene, a precizat senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Parlamentarii români prezenți au remarcat eforturile deosebite pe care le depun instituțiile din Republica Moldova în implementarea reformelor importante și necesare pentru consolidarea rezilienței instituționale și apropierea de UE. În acest context, angajamentul României de a sprijini Republica Moldova în domeniile justiției și al luptei împotriva corupției, discutat și agreat în întâlnirile comune anterioare din anul 2023, rămâne ferm și hotărât.

 

Pentru perioada imediat următoare, obiectivele comune ale ambelor țări în acest sens au fost definite ca fiind securizarea parcursului european al Republicii Moldova și asigurarea sustenabilității procesului de aderare la Uniunea Europeană.

 

Doresc să fiu foarte clar și ferm în exprimările mele privind susținerea contunuării dialogului aprofundat, intens și productiv din ultimii ani. S-au făcut eforturi și s-au realizat pași importanți, inclusiv în urma întâlnirii din Maramureș când, în perioada  24-28 ianuarie, a avut loc ședința comună a Comitetului pentru politică juridică din Senatul României și a comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei. Vom sprijini Republica Moldova până la finalizarea tuturor demersurilor necesare integrării în Uniunea Europeană, evident și după aceea dar într-un alt context, a concluzionat senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here