DEVOALAREA IDENTITĂȚII – Câștigătorul contractului de peste 11 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă din Rona de Jos

0
338

RONA DE JOS – INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Rona de Jos, controlată de edilul Ion Herbil (PSD), a semnat contractul de execuția a lucrărilor de modernizare a alimentării cu apă din comună.

 

Contractul a fost semnat în 30 aprilie 2024, la valoarea de peste 11 milioane de lei (exact: 11.445.231,02 lei, sumă care include TVA), cu sereleul Sebi Marc, înregistrat în Călinești și controlat de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc, și va fi finanțat în cea mai mare parte printr-o finanațare nerambursabilă, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, gestionat de Ministerul Dezvoltării (contractul de finanțare a fost semnat în 13 februarie 2023).

 

Pentru a câștiga contractul, Marc a sublicitat cu 6,35% din valoarea maximă estimată de beneficiar (în decizia atribuirii, prețul a avut o pondere procentuală de 70%), dar pentru că o singură ofertă (a firmei sale) a fost declarată conformă (cealaltă fiind descalificată ca inacceptabilă), a fost declarat câștigător.

 

Conform proiectului, se vor face modernizări la captarea de pe pârâul Lal, se va edifica și echipa o stație de tratare a apei, o stație de pompare, două bazine de stocare (unul cu capacitatea de 300.000 litri, altul cu capacitatea de 100.000 de litri) și va fi extinsă rețeaua de apă cu circa 10 kilometri, urmând să fie realizate 280 de noi branșamente.

 

Comuna Rona de Jos mai beneficiază de o finanțare de circa 12 milioane lei pentru extinderea cu aproape 14 kilometri a rețelei de canalizare menajeră și branșamentele aferente acesteia, acest obiectiv făcând obiectul unei alte licitații.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here