SĂ VINĂ MOȘ CRĂCIUN – Firma Drumuri și Poduri Maramureș cumpără indicatoare rutiere și parapete metalice de peste o jumătate de milion de lei

0
1405

DRUMURI JUDEȚENE – MARAMUREȘ. Firma Drumuri și Poduri SA Maramureș, care are ca unic acționar Consiliul Județean și care este condusă de pesedistul Emil Marinescu, cumpără indicatoare rutiere și parapete metalice în valoare totală estimată la 561.253 lei (sumă care conține TVA și este echivalentă cu peste 113.000 euro), pentru creșterea siguraței circulației rutiere pe drumurile județene din Maramureș.

 

Achiziția a fost introdusă pe sistemul public (SEAP) și este împărțită în două loturi, indicatoarele rutiere reflectorizante (și țeava aferentă stâlpilor) sunt estimate la aproape 225.000 lei + TVA, iar achiziția parapetelor metalice și a elementelor de capăt, la circa 247.000 lei + TVA.

 

Ofertele pot fi depuse până în 20 decembrie 2021, iar contractul, care va avea durata de un an, va fi atribuit pe criteriul “Prețul cel mai scăzut”. Firma Drumuri și Poduri Maramureș este unul din clasicele exemple de concurență neloială făcute de reprezentanții statului român și nesancționate de Consiliul Concurenței (și nici de altcineva), fiind deținută de Consiliul Județean, care are în administrare drumurile județene și care a atribuit prin încredințare directă, fără licitație, în urmă cu 10 ani (!!!), întreținerea acestora propriei sale firme, pe care o plătește cu banii din bugetul județean.

 

Firma administrează o rețea de aproape 775 km de drumuri județene. Multe din lucrări sunt date/realizate în subantrepriză. În 2020, firma a raportat un profit net de 1,4 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 41,2 milioane de lei, realizat cu 202 angajați. Directorul general al Drumuri și Poduri SA Maramureș, Emil Marinescu (PSD) este plătit din banii publici ai județului Maramureș cu o leafă brută de 18.231 lei/lună (i-au crescut salariul cu aproape 4.000 de lei brut). Firma CJ Maramureș mai plătește 180.000 lei/an pentru plata celor 5 membri ai Consiliului de Administrație (remunerația acestora fiind de 3.000 lei/lună/membru, dar acum au cerut să li se actualizeze că au crescut prețurile și încasează prea puțin pentru cât muncesc).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here