ACORD – Decizie a Guvernului României în privința construcţiei noului pod rutier transfrontalier Sighetu Marmaţiei – Bila Tserkva (Ucraina)

0
280

POD TRANSFRONTALIER SIGHETU MARMAȚIEI. Marți, 30 aprilie 2024, Guvernul României a aprobat prin Hotărâre acordul între România şi Ucraina privind construcţia podului rutier de frontiera peste râul Tisa, în zona localităţilor Sighetu Marmaţiei (România) – Bila Tserkva (Biserica Alba-Ucraina). Acordul privind construirea noului pod transfrontalier a fost semnat în Ucraina, la Kiev, la 18 octombrie 2023.

 

În baza acestui acord se va înfiinţa o Comisie mixtă, care va fi condusă de 2 copreşedinţi (unul din partea României și unul din partea Ucrainei), va fi alcătuită din persoane autorizate ale ambelor părţi și va coordona toate activităţilor referitoare la construirea podului.

 

Podul, care este în construcție în zona Tepliţa din Sighetu-Marmaţiei (contractul în partea română a fost de peste 138 de milioane de lei, iar lucrările au ca termen de finalizare luna noiembrie 2024 – acum gradul fizic de execuție este de circa 40%), vizează crearea unei căi de comunicaţie modernă pentru dezvoltarea regională a zonei, fluidizarea traficului, creşterea siguranţei utilizatorilor şi micşorarea timpilor de parcurs. În baza acordului, lucrările vor începe şi pe partea ucraineană.

 

* Foto arhivă: @Consiliul Județean Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here