NU LE-A IEȘIT – Deși Mircea Cirț (PNL) a făcut blat cu Dăncuș (PNȚCD) & Zetea (PSD) pentru postul de viceprimar interimar, alierea toxică Coaliția pentru Maramureș & USR (parțial) & PMP (parțial) a ratat mișcarea

8
1820
Mircea Cirț

RATAREA DE LA FINALUL ANULUI. După ce viceprimarul Ioan Doru Dăncuș (PNȚCD – Coaliția pentru Maramureș) a rămas să îndeplinească atribuțiile de primar al municipiului Baia Mare prin cele 7 voturi ale consilierilor alianței Coaliția pentru Maramureș plus voturile „cumpărate” de la Claudiu Pop și Leontin Pop (ambii de la USR), Cornel Varga (PMP) și Mircea Cirț (PNL), astăzi, 28 decembrie 2023, noua aliere toxică din forul deliberativ al orașului (Coaliția pentru Maramureș & parțial USR & parțial PMP & parțial PNL) a ratat îndeplinirea unei promisiuni-parte a vânzării. Respectiv, consilierul local Mircea Cirț (ales pe lista PNL, partid din partea căruia a candidat pentru funcția de primar) nu a reușit să preia atribuțiile de viceprimar.

 

Motivul ratării este că alierea toxică (formată din cei cei 7 consilieri ai Coaliției pentru Maramureș: nominal Ioan Doru Dăncuș; parțial PNL: nominal Mircea Cirț & parțial USR: nominal Claudiu Pop, Leontin Pop & parțial PMP: nominal Cornel Varga, Adrian Pop) NU are majoritate în Consiliul Local și nu a reușit să întrunească numărul minim de voturi (12) pentru instaurarea lui Cirț (PNL) în fotoliul de viceprimar interimar (vacantat în urma păstrării viceprimarului Dăncuș în rolul interimar de primar).

 

În momentul dezbaterii proiectului de hotărâre privind alegerea unui consilier local care să îndeplinească atribuțiile de viceprimar, PNL a anunțat că părăsește sala, considerând că situația financiară catastrofală în care a lăsat orașul fostul primar Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție, nu justifică o cheltuială suplimentară de 250.000 lei (salariul unui viceprimar) și că orașul poate să descurce circa 9 luni cu un singur viceprimar.

 

Consilierii PNL au ieșit din sală, mai puțin Mircea Cirț, cel care imediat a fost propus ca și candidat la a prelua atribuțiile de viceprimar de Cornel Varga, care a vorbit din postura de reprezentant al Coaliției pentru Baia Mare (o alianță care NU mai există din 2016, titulatura corectă fiind Coaliția pentru Maramureș, dar fostul pemepist, actual pesedist Varga joacă perfect rolul de semidoct politic, urmăritor al propriilor interese financiare și traseist de serviciu).

 

A zis Varga: “Coaliția pentru Baia Mare, adică PSD, PNȚCD și PMP și USR îl propune pentru funcția de viceprimar pe Mircea Cirț. Vă mulțumesc și îi urăm mult succes și cred că o să arătăm împreună că suntem o echipă și vrem foarte-foarte mult binele acestui oraș”  – cât bine dorește Varga acestui oraș, o să aflați curând dintr-o investigație 2mnews aflată spre finalizare, care devoalează beneficiile financiare directe în sfera imobiliară pe care le-a câștigat Varga de la fostul primar Cherecheș în schimbul obedienței sale (adică al vânzării PMP și al votării tuturor proiectelor propuse de primarul corupt).

 

După ce Varga a anticipat alegerea interimară în funcție a unicului candidat (care prin votul pro-Dăncuș și-a cumpărat această sinecură ante-electorală de la președintele PSD Zetea, al cărui interes direct era ca Dăncuș să rămână la butoanele deciziei în Primăria Baia Mare), Cirț a zis că e gata să treacă la acțiune. Apoi, au trecut toți cei prezenți la acțiune. Adică la vot (secret, cu bilețele).

 

Cu 10 consilieri locali absenți (în majoritate au părăsit sala), dar în sală încă cu cvorum: 13 consilieri prezenți (cei 7 de la Coaliția pentru Maramureș, 2 de la USR – Claudiu Pop și Leontin Pop -, 2 de la PMP – Cornel Varga și Adrian Pop -, 1 de la UDMR – viceprimarul Pap Zsolt Istvan și 1 de la PNL – Mircea Cirț). Pentru ca Cirț să fie ales, trebuia majoritate absolută (adică 12 voturi din 23 de consilieri). Practic, unul putea defecta (era sigur în această postură votul lui Pap).

 

Numai că au „defectat” încă doi consilieri. Doar 10 din cei 13 au votat pentru ca Mircea Cirț să preia atribuțiile de viceprimar (2 voturi au fost împotrivă și 1 vot a fost anulat). Implicit, proiectul a fost respins. Urările lui Varga și (ulterior ale lui), Leontin Pop și Lupșa de felicitare ante-factum a lui Cirț s-au dovedit doar gafe. În urma analizei declarațiilor surselor implicate, cei doi „defectori” au fost, surprinzător, din Coaliția pentru Maramureș, nominalizați fiind Mariana Pop și Ștefan Lupșa (care a zis că Cirț a intrat în Coaliție), foarte apropiați de Viorica Cherecheș.

 

… tristețe mare în Coaliția inventată de coruptul fost primar Cherecheș în alianță cu Dăncuș (PNȚCD) și Zetea (PSD).

 

* Foto generică: @Financial Intelligence

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

  1. Se aude că Mircea Cirț a fost trădat chiar de prietenii lui din PNL: Anne Hordău, Romeo Crişan, Gheorghe Bărbuş. Ani de zile M. Cirț a crezut că cei 3 sunt de partea lui, iar acuma a luat ȚEAPA ANULUI de la aceştia !!!!!!
    Sper ca Mircea Cirț să învețe ceva din acest eşec dureros şi greu de digerat. Nici fără Kake nu poate avansa in Primăria Baia Mare, asta e dureros, când te trădează cei 3 prieteni şi din cauza lor pierzi locul de viceprimar !!!

  2. La butoane-i în continuare mamițica, prin intermediul iobagilor din dotare! Familia asta a fost, este și va fi încă o bună perioadă de timp, o ciumă pentru oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here