DESCHIS LA AUDIENȚE – Senatorul Dan Ivan: Am ales Sighetu Marmației pentru noul meu birou parlamentar

0
387

ACTIVITATE PARLAMENTAR. Senatorul USR-PLUS Dan Ivan a deschis cel de-al treilea birou parlamentar, în Sighetu Marmației. Într-o postare prezentă pe contul său de Facebook, politicianul maramureșean precizează că inițiativa sa vine în sprijinul numeroșilor localnici ignorați ani la rând de demnitarii trimiși în Parlamentul României. Este evident, completează senatorul Dan Ivan, faptul că fiecare locuitor al acestui județ simte nevoia ca diversele probleme cu care se confruntă să îi fie ascultate și rezolvate. În consecință, biroul va fi destinat în principal audiențelor pe care parlamentarul le va anunța pe rețelele de socializare, în perioada imediat următoare.

 

Îmi doresc foarte mult ca oamenii să înțeleagă faptul că parlamentarii sunt la dispoziția lor și nu invers. Îi aștept pe toți cei de bună credință să vină la biroul meu deschis recent la Sighet, să discutăm problemele pe care le întâmpină și să găsim împreună o rezolvare, acolo unde este posibil. De multe ori, soluțiile sunt foarte simple, la îndemâna oricui, dar faptul că autoritățile locale sunt lipsite de transparență câteodată face dificilă găsirea unei rezolvări. Cetățenii nu știu întotdeauna unde să se adreseze sau chiar sesizează alte instituții decât cele responsabile, iar asta favorizează negativ soluționarea problemelor întâmpinate.

„Am decis să pun la dispoziția sighetenilor o locație în care propunerile, indiferent de domeniul la care se referă, să fie mai mult decât binevenite, în contextul în care orice îmbunătățire a dezvoltării economice a județului contează pentru toată lumea. Fiind o zonă cu un imens potențial turistic, întreprinzătorii privați ce activează în acest domeniu au nevoie de susținerea statului pentru a trece peste derapajele financiare cauzate de pandemia dată de COVID-19. Încă de la începutul mandatului de senator mi-am asumat acest aspect și sunt decis să îl concretizez, în urma întâlnirilor pe care le voi avea cu maramureșenii.

 

De altfel, când vorbim despre Sighetu Marmației ne referim la un pol al izolării. Un oraș pe care administrațiile județene ale ultimelor decenii parcă l-au abandonat într-o uitare fără capăt. Iar lucrul acesta trebuie să înceteze. Capitala Maramureșului Voievodal are nevoie de revigorare, de reintegrarea în circuitul economic și cultural al locului, pentru că de potențial în această direcție dispune fără doar și poate. Consider că, după municipiul Baia Mare, reședința județului, orice turist trebuie să aleagă Sighetu Marmației ca următoare destinație a sa. Pretenția culturală, consolidată și de moștenirea conferită de vestigiile unei tradiții înrădăcinate adânc, timp de milenii, în zonele învecinate, își definește aici menirea. Am fost și voi rămâne un promotor al păstrării arhaicului maramureșean, iar pentru asta e nevoie de implicarea tuturor, atât a factorilor decidenți, cât și a localnicilor”, a afirmat senatorul USR-PLUS Dan Ivan.

 

Parlamentarul maramureșean a mai precizat faptul că următorul birou senatorial va fi inaugurat în zona Codrului, cel mai probabil la Ariniș. În prezent, Dan Ivan a deschis trei birouri de acest fel, în Baia Mare, Borșa și Sighetu Marmației.

 

Adresele birourilor parlamentare deschise până în prezent:

Baia Mare – Piața Libertății nr. 15

Borșa – str. Floare de Colț nr. A5, C44

Sighetu Marmației – Piața Libertății nr. 24

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here