DECIZIE – Deputat Călin Bota: În criza energetică, se păstrează tarife protective pentru populație și marii consumatori din economie

0
86

TARIFE REGLEMENTATE LA ENERGIE. Populația și pentru companiile care activează în România vor fi sprijinite pentru a face față tarifelor la energie, conform unei Ordonanțe de Urgență adoptată  de guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă. Practic, noua Ordonanță păstrează tarifele mici pentru consumatorii casnici și prevede un nou tarif plafonat pentru cei care consumă peste 255 kWh pe lună și un tarif maxim pentru IMM-uri și marile companii.

 

”Acest mecanism este conform cu reglementările europene și va funcționa până în martie 2025. Este o reglementare în cadrul pieței liberalizate, prin care ținem sub control facturile consumatorilor casnici și păstrăm competitivitatea companiilor românești. Putem face lucrurile să funcționeze în beneficiul cetățenilor și al companiilor fără să afectăm relația cu Uniunea Europeană și fără riscuri de proceduri de infringement.

 

Liberalizarea pieței de energie este un proces ireversibil care, trebuie să ne amintim, chiar dacă nu îi face plăcere lui Gabriel Zetea și altora care hulesc public liberalizarea, a început în ianuarie 2018, în timpul unei guvernări PSD. Ulterior, tot PSD a dezechilibrat piața prin celebra deja Ordonanță 114, care a blocat investițiile în energie și a făcut România dependentă de gazul rusesc.

 

Și tot PSD-ului trebuie să îi „mulțumim” și pentru procedura de infringement inițiată de Comisia Europeană în urma păguboasei Ordonanțe 114. Nu e suficient să plângi de mila românilor prin emisiuni televizate, trebuie să iei măsuri care să ajute economia și să le ofere tuturor o viață mai bună.

 

Spre deosebire de PSD, care prin politicile adoptate a afectat pe termen lung piața energiei din România, PNL este un partid responsabil, care ia cele mai bune măsuri pentru protejarea intereselor românilor și pentru creșterea independenței energetice a României”, a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here