CUM SE GESTIONEAZĂ PUȘCULIȚA – O să vă-ntristeze asta: Primăria Baia Mare are datorii ajunse la scadență și neachitate de peste 10 milioane de lei

0
1746

STRATEGIA CHELTUIRII BANILOR PUBLICI. La sfârșitul lunii trecute (august 2021), Primăria Baia Mare înregistra datorii bănești ajunse la scadență și neachitate (arierate, sau așa-numitele plăți restante) în cuantum total de 10.099.888 lei, mai mari cu exact 153.552 lei decât în luna iulie 2021 (precizare: 2mnews deține documente oficiale ale tuturor informațiilor prezentate în această scriere).

 

Practic, luna trecută, atunci când primarul Cătălin Cherecheș încerca să convingă aleșii locali să aprobe cheltuirea a 3,2 milioane de lei în 3 zile de chef, la datoriile ajunse la scadență se adăugau suplimentar peste 5.100 de lei (echivalentul a peste 1.000 de euro) în fiecare zi!

 

Sigur, comparativ cu alte luni de la începutul anului, datoriile nu sunt mai mari, dimpotrivă (de exemplu, în februarie, Primăria înregistra datorii către firme în valoare totală de 38 de milioane de lei, iar în aprilie de 20 de milioane de lei (bani datorați către zeci de firme pentru lucrări efectuate/recepționate sau livrări de bunuri către municipalitate).

 

Am consemnat faptul doar pentru a sublinia modul în care este administrată pușculița orașului: când ai datorii ieșite din termenul contractual de 10 milioane de lei și datorii bancare de 268 de milioane de lei, te gândești să cheltui 3,2 milioane de lei pentru chefuri și distracție…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here