SEMNAL – Senatorul Dan Ivan: Gropile de gunoi inexistente din Maramureș înghit milioane de euro anual!

0
550
Dan Ivan, senator USR de Maramureș

DESPRE DEPOZITAREA ILEGALĂ A DEȘEURILOR. Candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș din partea Alianței Dreapta Unită USR PMP, senatorul Dan Ivan, atrage atenția asupra problemelor legate de depozitarea ilegală a deșeurilor în Maramureș. Parcă nu se termină un scandal legat de deșeuri și gropi de gunoi ilegale până când se naște altul. Dacă nu este în Baia Mare, sigur este în altă parte a județului. Dacă nu este despre o groapă de gunoi, este despre deșeurile aruncate ilegal la orice margine de drum în afara localităților, pe canale de irigații și pe malul râurilor.

 

În locurile care ar trebui să facă acest județ mai frumos și mai căutat pentru natura luxuriantă, ne lovim mereu de deșeurile menajere, care sunt întinse prin tot județul. Poate singurul efect benefic pe care îl au toate deșeurile aruncate ilegal este acela că îi mobilizează pe tineri să se organizeze în campanii de adunare a deșeurilor din spațiile verzi, campanii care sunt tot mai multe și mai bine organizate, dar care nu reușesc niciodată să igienizeze toate spațiile verzi.

 

Dan Ivan: „Maramureșul are nevoie de un plan nou pentru gestionarea deșeurilor. Ideile PNL PSD de acum 15 ni nici n-au fost puse in practică, nici nu mai sunt de actualitate. Astăi, deșeurile sunt materie primă pentru obținerea de energie în multe țări, iar peste 50% din deșeuri se reciclează. Am pierdut toate trenurile, toate fondurile UE, pe această componentă.

 

Trebuie să spunem stop și să realizăm un sistem eficient, inclusiv în comunicarea publică, în informările către cetățeni, pentru ca județul să fie curat și sănătos. E nevoie chiar și de instalarea de camere de luat vederi în multe locuri și campanii de descurajare a aruncării deșeurilor în locuri publice. Trebuie să valorificăm deșeurile, inclusiv cele rezultate din activități agricole, nu să le îngropăm așa cum din păcate fac multe județe, care n-au înțeles noua dinamică în privința gestionării deșeurilor”.

 

Dan Ivan este  candidatul Alianța Dreapta Unită USR PMP pentru președinția Consiliului Județean Maramureș.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here