CA LA ÎNCEPUT – Cornelia Negruț l-a înlocuit pe Cristian Anghel la conducerea ALDE Maramureș

0
1686
Cornelia Negruț, Cristian Anghel

ALDE MARAMUREȘ. Rocadă după nici măcar un an la vârful ALDE Maramureș: fostul președinte interimar, Cristian Anghel (70 de ani), a fost înlocuit cu cea de la care a preluat funcția, fostul deputat Cornelia Negruţ (59 de ani). Decizia a fost luată de Călin Popescu Tăriceanu (aceeași persoană care a decis în vara anului trecut înlocuirea lui Negruț cu Anghel) și din același considerent (“eficienţa destul de scăzută a acţiunii organizatorice”).

 

Practic, Tăriceanu spune că Negruț a fost numită preşedinte interimar al organizaţiei Maramureş, pentru că Anghel n-a fost eficient (simplificat: n-a adus destule voturi). În urmă cu un an, spunea invers: că Anghel a fost numit președinte interimar (transferat de la PER), pentru că Negruț n-a fost eficientă. Politichie de Dâmbovița.

 

Cert e că cei doi, Negruț și Anghel, au fost colegi de partid și în PNL, timp de 20 de ani, ambii fiind apropiați de președintele partidului, Tăriceanu.

 

În urmă cu exact un an (iulie 2019), Cristian Anghel (fost primar al Băii Mari timp de aproape 17 ani – în perioada 1993-2010 – și fost președinte al PNL Maramureș vreme de vreo 10 ani) și-a anunțat oficial trecerea din PER în ALDE, acesta fiind al treilea partid bifat pe traseul său politic. Anghel a susținut atunci că a fost sunat de Călin Popescu Tăriceanu, care i-a cerut să preia organizația ALDE Maramureș, până atunci condusă de Cornelia Negruț.

 

După decizia de joi, 2 iulie 2020, a Biroului Politic Executiv al ALDE, surse politice locale susțin că Anghel ar fi fost ofertat de Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (grupare controlată de Dan Voiculescu, fondator și al Partidul Umanist din România, devenit Partidul Conservator și apoi ALDE), o altă variantă politică fiind ca acesta să revină în PER Maramureș, filială condusă de sindicalistul Mircea Ciocan.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here