NIȘTE AMATORI – Primăria locotenentului Dăncuș a ratat premeditat și concursul pentru postul de director al Minaur: ca să nu câștige nimeni, au pus întrebări dintr-o tematică neinclusă în bibliografia de concurs

5
7268
Vasile Cameliu Gligan - Ioan Doru Dăncuș

N-A VENIT CINE TREBUIE. A dat chix primul concurs care viza numirea unui nou director al clubului Minaur Baia Mare, anunțat revanșard de viceprimarul Ioan Doru Dăncuș (PSD), care exercită cu titlu interimar funcția de primar al municipiului Baia Mare. Niciun câștigător, zice comisia de examinare, una profesionistă în care Dăncuș l-a numit ca președinte pe un jurist, Vasile Cameliu Gligan (48 de ani, directorul Direcției Patrimoniu) și care n-avea în componență niciun specialist în management sportiv (că a considerat că nu trebuie, doar nu e vorba managerul general al unui club sportiv).

 

În timp ce Dăncuș rupea podeaua la sărbătoarea rromilor, bătând pe picior în ritm de manele, asudat de pasiune și suflecat la cămașă, comisia numită de el să stabilească cum să facă să nu câștige nimeni concursul, pentru că niciun agreat nu s-a prezentat, a închis prima rundă descalificându-i pe toți cei trei candidați.

 

Pe primul, handbalistul Alexandru Iuliu Csepreghi, care administrează academia de handbal care-i poartă numele, l-au exclus din start, la verificarea dosarelor (că nu îndeplinea condițiile de vechime în muncă, 3 ani în funcții de conducere). Pe ceilalți doi, Radu Miclăuș (fost manager general al Corona Brașov) și Daniel Kotecz (team manager al echipei feminine de handbal CS Minaur), au fost nevoiți, cu mult regret, să-i treacă de proba dosarelor. Însă i-a rezolvat la prima probă, cea scrisă.

 

O probă scrisă în care comisia lui Dăncuș, eternul locotenent și mereu pasionatul de dansuri cu bătăi pe picior, n-a fost în stare să mânărească legal ordinul și i-a executat pe cei doi neagreați complet în afara legii. Respectiv, pentru ca treaba să fie sigură, au încălcat propriile reguli, punând întrebări în afara bibliografiei concursului, una despre care un candidat a precizat că “este imensă, conținând sute dacă nu peste 1.000 de pagini, dată special pentru ca cineva care nu a avut tangență cu respectivele legi să nu poată lua nota de trecere, timpul fiind foarte scurt pentru a învăța totul”.

 

Ambii candidați picați de comisie la proba scrisă au depus deja contestații la Primăria nimănui, coordonată foarte-foarte slab de Dăncuș, reclamând că bibliografia de concurs nu a fost respectată, proba scrisă cuprinzând întrebări din tematici adiacente acesteia – ca și cum un candidat la Cibernetică primește la examen întrebări din Gramatica limbii germane. Pică? Pică. Așa a fost și la acest simulacru de concurs „cinstit”, ca și Dăncuș.

 

Acum trebuie soluționate cumva-cumva contestațiile astea, ca să se poată raporta adjutantului unui fost primar corupt că misiunea a fost îndeplinită. Sigur, candidații umiliți de funcționarii desemnați de Dăncuș o să-i dea în judecată, o să câștige (faptele reclamate fiind evidente) și o să primească despăgubiri.

 

… n-au fost în stare nici măcar un concurs cinstit să organizeze. Pentru că nu sunt învățați cu asta. E un lucru nou și pentru ei. De aceea, păstrez toată compasiunea pentru funcționarii obligați de locotenentul pesedist Dăncuș să presteze o normalitate (asta a fost o ironie – mențiune necesară pentru Dăncuș). De ce fac asta? Pentru că pot. Pentru că nu-i oprește nimeni din cei plătiți din bani publici să o facă. Pentru că după fuga coruptului Cherecheș nu s-a schimbat nimic. Urbea funcționează după același principiu ca-n districtul napoletan Vicaria: „Una mano lava l’altra e tutt’e due lavano il viso” („O mână spală pe alta și amândouă spală fața”). Urmărim derularea speței…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. @Fanul…si banul (public). Ambii candidați au cunoștințele necesare promovării examenului. Din ce am putut citi în articol și alte surse, oricit de bine au știut răspunsurile candidații, comisia nu le-ar fi dat niciodată punctajul necesar promovării în proba a treia. Cei doi cunosc legislația necesara, dar nu le poți cere sa știe fiecare lege, fiecare articol din legi cuvint cu cuvint. Asa ceva nu știe nici un avocat, nici un jurist, judecător etc. Trebuie sa știi ce legi se aplica, și sa ai o idee generala despre conținut și unde la găsești. Plus ca un club de drept public are angajat jurist, responsabil achiziții publice, etc., nu are directorul singur toate aceste atribuțiuni. Și nu în ultimul rind, cum scrie în articol, un subiect a fost din afara tematicii date, este prea bătător la ochi…

  2. intrebare: cui ii este destinat postul? L-au politizat si pe acesta si va fi oferit cu dedicatie (binenteles , in baza legii si cu respectarea intocmai a cutumelor ei). Cat despre comisie , era normal sa fie intrebari si din legislatie,. Un manager competent pe langa vziune si aptitudini de bun conducator aunei identitati trebuie sa cunoasca si legislatia in vigoare, macar la nivel general pe domeniul sportiv si economic o financiar (pe principiul celor din sanatate – managerul unui stabiliment spitalicesc nu trebuie sa fie neaparat medic ci mai degraba economist cu ample cunostinte juridice) . Fenomenul sportiv , in speta clubul MINAUR se conduce si se administreaza cu o astfel de conducere,, care stie sa gestioneze , sa atraga si sa prolifice resurse ,in primul rand materiale (bani ) ca sa poata avea si resurse umane ( jucatori/oare, staf-uri,conditii de top si calitate si pe cale de consecinta performante . Taote obtinute in cadrul legal.Daca asta se urmareste succes in a gasi cel ami bun Director de club. Daca in spatele acestei exigente sta o intentie ascunsa (post dedicat) , atunci, vai lor! Cei care (2 persoane cu vechi state in lumea sportiva si implicit in ceea ce inseamna fenomenul cu tot ce include el, inclusi legislatia pe segment) nu au ce sa conteste . La experienta lor indelungata ca diresctor sportiv(unul ) si manger de club (altul) ar fi fost ,,floare la ureche,, un astfel de concusrs, chiar daca bibliografia a fost vasta sin greu de parcurs sau chiar daca unele subiecte erau pe teme legisltive . Daaar se pare ca una e sa stai pe banca sau in jurul ei si sa faci transferururi sau alte activitati , cerand bani si alta e sa-i faci in fapt si in mod legal.PERFORMANTA cere PERFORMANTA!

  3. bine zis ca cei platiti din banii publici sa ii opreasca de la mizeriile pe care le fac, nu o fac …si ce e tris e ca nici legile nu sunt de partea noastra ci sunt de partea celor precum Chereches, Dancus, Zetea, Oprea, Ciolacu si toate scursurile care au access la functiile publice … suntem un stat mafiot, in care politia, DNA, parchetele, SRI, nu sunt decat niste topoare politice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here