FAPT – A fost atribuit contractul de 4,8 milioane de lei pentru reabilitarea Primăriei din Seini: detalii despre câștigător

0
1086

SEINI – SEDIUL PRIMĂRIEI. Administrația publică locală din orașul maramureșean Seini, controlată de edilul Gabriela Tulbure (PSD), a semnat contractul de reabilitare a corpurilor principale de clădiri care formează sediul Primariei. Contractul a fost semnat la 22 martie 2024, la valoarea de 4.8 milioane de lei (exact: 4.842.897,14 lei, sumă care include TVA), cu asocierea de firme Quatro P SRL & 9 Opțiune SRL. Cea mai mare parte a banilor provin dintr-o finanțare UE nerambursabilă, gestionată de statul român prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Conform contractului, corpurile A și B ale Primăriei Seini trebuie renovate energetic în cel mult 14 luni, proiectul investițional urmând să genereze o reducere cu 30% a necesarului de energie.

 

Primăria Seini își are sediul în Casa Bárány-Crăciun, edificată la începutul secolului XX și care inițial a fost utilizată ca locuință de notarul Dumitru Crăciun, iar la parter funcționau o stomatologie, o farmacie și un magazin de fierărie. După naţionalizare și până în anul 1954 (când a devenit sediul primăriei) a găzduit administrație Fermei de Stat.

 

Firma Quatro P SRL este înregistrată în Negrești-Oaș (jud. Satu Mare) și îi aparține lui Ștefan Berinde (din 2015, când fondatorii, italienii Armando Degani și Alberto Chinaglia, originari din Terazzo, o comună din provincia Verona, i-au cedat firma lui Berinde), cunoscut în zonă sub numele de Ştefanu Bodii, proprietar de ovine (este cel care organizează pe dealul Abrănești din Negrești-Oaș Osâmbritu’ oilor –  încheierea ciclului pastoral, coborâtul oilor de la munte pentru iernat). Firma, care activează în domeniul construcțiilor de clădiri și drumuri din 2021, a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei (creștere de 99%) și un profit net de circa 2 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 28 de angajați, dar și cu datorii de 4,88 milioane de lei.
Firma 9 Opțiune SRL, asociat secundar, este înregistrată în Baia Mare și este specializată pe activități de arhitectură, fiind deținută de Ioan Ștefan Paskucz și Ildiko Mitru, asociați în procente egale. În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 1,56 milioane de lei și un profit net de 84.167 de lei, indicatori financiari realizați cu 11 angajați, dar și datorii de 481.707 lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here