DEVOALARE – Contract de 4 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă potabilă și montarea apometrelor într-o comună din Maramureș

0
1464

INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Ieud, controlată de edilul Nicolae Traian David (PSD), a atribuit vineri, 19 ianuarie 2024, un contract în valoare de circa 4 milioane de lei (exact: 3.927.160,19 lei, sumă care include TVA) care vizează execuția lucrărilor de extindere a sistemului de alimentare cu apă potabilă în comună și montarea de apometre.

 

Obiectivul investițional, al cărei execuție a fost contractată cu sereleul Prof Con Invest, are rolul de a suplimenta debitul de apă potabilă pe tronsonul de pe drumul comunal DC18, între intersecția cu Valea Crucii și punctul de intrare pe drumul forestier, spre zona Plopșor.

 

Pe reţeaua de distribuție extinsă sunt amplasate o conductă de 1,1 km, două cămine (de secționare și de reducere a presiunii), 6 hidranți supraterani și căminele de apometru și vor trebui montate două cămine de vane și 1.000 de apometre.

 

Firma Prof Con Invest, înregistrată în Baia Mare și controlată de vișeuanul Ion Tomoiagă (90% – asociat minoritar este Gheorghe Tomoiagă, cu 10% din părțile sociale), care mai are participațiuni în firmele Prof Mondo Construct, ProfCom și Industrial Transilvania D&T,  a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 26,71 milioane de lei și un profit net de 156.743 lei, indicatori realizați cu 16 angajați, dar și cu datorii de circa 12,8 milioane de lei.

Societatea nu este la primul contract semnificativ în Ieud, fiind cea care a realizat și modernizarea rețelei stradale (restructurarea trotuarelor).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here