NECESAR FINANCIAR – Centura municipiului Sighetu Marmatiei, proiectată cu o lungime de 4,15 km, are nevoie de o finanțare de peste 244,5 milioane de lei

0
423

CENTURA RUTIERĂ SIGHETU MARMAȚIEI. Centura municipiului Sighetu Marmatiei, proiectată cu o lungime de 4,15 km, are nevoie de o finanțare de peste 244,5 milioane de lei (exact: 244.545.352,23 lei, sumă care include TVA), conform indicatorilor aprobați de forul deliberativ al urbei. Consiliu Local Sighetu Marmației a aprobat joi, 26 aprilie 2024, promovarea în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA și Consiliul Județean Maramureș a acestui obiectiv investițional pentru obținerea unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2021-2027.

 

Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației a fost proiectată cu o lungime de 4,15 km, ca legătură între DN 18, DN 19 și cu noul pod peste Tisa din zona Teplița, cu un pasaj suprateran, intersecții de tip sens giratoriu. Proiectul presupune și realizarea unui drum de legătură cu zona industrială a municipiului maramureșean (fosta platformă CPL), a unei parcări și reabilitarea podului din beton de peste râul Ronișoara.

În acest moment proiectul este la stadiul în care s-a predat (la finalul lunii trecute) Studiul de Fezabilitate către CNAIR, a fost introdus pentru aprobare în Serviciul Pregătire Documentații CTE din Direcția Tehnică a CNAIR – în paralel, proiectul parcurge aceiași pași în CJ Maramureș și Primăria Sighetu Marmației -, după care va fi avansat pe circuit pentru aprobarea de Guvern a indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, se întocmesc exproprierile și dosarul de accesare a finanțării nerambursabile.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here